NOLETU KARIJERA VISILA O KONCU!

Autor:

Sport

11.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaka Đokovića (32) malo je delilo od preranog kraja karijere! Pre nešto više od godinu dana srpski as je pao na 22. mesto ATP liste zbog povrede lakta i forme, koja je bila daleko od one na koju nas je navikao, a sve pod dirigentskom palicom svojih novih trenera Andrea Agasija i Radeka Štepaneka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na sreću, Nole se dozvao pameti i vratio stručni štab sa Marijanom Vajdom i kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem na čelu. Koliko je stanje bilo kritično, otkrio je upravo Austrijanac.

LOŠE PROMENE

- Đoković je bio toliko slab fizički i psihički. Mučio se sa povredom lakta dve godine. Kada se suočavao sa slabije rangiranim igračima od sebe, često je gubio. Nakon toga je trenirao mnogo više. Tada mu je karijera bila ugrožena - istakao je Fil Grič i direktno okrivio Amerikanca i Čeha:

- Želeli su da menjaju Novaka, što nikako nije moglo da uspe. Ne možete da promenite nekoga koga ne poznajete. Pritom, želeli su da to uspeju što je pre moguće, a to je bio veoma pogrešan put. Agasi nema iskustva kao trener. Mnogo je gledao tenis, ali malo ljude koji igraju. Morate da imate samopouzdanja da biste trenirali veličinu poput Ðokovića, a on nije neko ko brzo i lako veruje.

RECEPT ZA USPEH

Kada su povratili konce igre, Marijan i Gebhar su najpre zaustavili Novakov ponor. Zatim su ga ubrzo vratili na pravi kolosek, zbog čega je izdominirao u drugoj polovini 2018. i dosadašnjem delu tekuće sezone. Recept za uspeh je bio krajnje jednostavan.

- Apsolutno ništa drugačije nismo radili nego ranije. Znamo Novaka toliko dobro i šta mu je sve potrebno za vrhunske rezultate da nema prostora za greške. Uspeh je bio logična posledica zajedničkog rada - ponosno je konstatovao kondicioni trener.

Foto: Tanjug/AP

Konors pada posle US opena

Čak i da ne odigra nijedan meč u narednih nekoliko meseci, Novak Đoković će izgledno prestići Džimija Konorsa i popeti se na četvrto mesto večne liste po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Nole je juče započeo svoju 255. nedelju, a kako ima 4.770 bodova više od Rafaela Nadala, čak i da ne odbrani nijedan poen u naredna tri meseca, što je gotovo nemoguće, Španac ga ne može sprečiti da posle US opena dođe do 268, koliko ima legendarni Amerikanac. Onda bi ispred Srbina ostali samo još Ivan Lendl (270), Pit Sampras (286) i Rodžer Federer (310).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading