"Đoković, Nadal i Federer su mašine, život ne treba da bude takav!"

Autor:

Sport

15.06.2019

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac Pet Keš je osvojio je samo jedan Gren slem u karijeri, ali je ostao zapamćen kao jedan od najboljih igrača na mreži svih vremena. Keš je otvoreno pričao o tenisu, nekada i sada, pa se osvrnuo na "veliku trojku".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

- Kada sam ja osvojio Vimbldon bilo je samo ono "Zdravo, bravo, sjajno", a sada se samo jednim velikim trijumfom postajete gubitnik. Da, baš tako. Igrači su se mentalno mnogo promenili, njihov život je samo tenis. Ja to ne mogu da razumem. Život ne treba da bude takav - smatra Keš.

Pričao je i o odlasku u penziju trojice najboljih, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.On ne veruje da se to neće dogoditi skoro.

- Mislim da mogu da igraju do 40. godine, bez problema. Njihova doslednost na trenzima, to koliko su motivisani i pobeđuju govori da mogu još da igraju. Te lude brojke koje su ostvarili: Federer 20, Nadal 18, Đoković 15 Grend slem titula. Oni imaju neverovatnu snagu.

Keš je dodao da je teniska "mašinerija" poslednjih godina učinila da je nemoguće praviti poređenja sadašnjih igrača sa nekim bivšim asovima belog sporta.

- Bjorn Borg i Mats Vilander bili su zaista brzi igrači, ali to nije ni približiti današnjim. Njihova sposobnost oporavka uticala je na pravljenje neverovatnih koraka unapred. Mi nismo imali pojma šta je to ledeno kupatilo. Igrači sada imaju ličnog fizioterapeuta, a kod nas to nije postojalo- rekao je Gren slem šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading