Nije Pep Imaz, ONA je pomoglo Novaku da prevaziđe nervozu, bol, umor...

Autor:

Sport

17.06.2019

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković ne govori mnogo o svom privatnom životu, ali je u vrlo iskrenom intervjuu za nemački list "Die Welt" otkrio koliko mu znači podrška supruge Jelene

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta se prisetio najtežih trenutaka karijere i apostrofirao ulogu supruge Jelene u povratku na staze slave.

- Sve dugujem Jeleni, mojoj supruzi. Ona mi je pomogla da se saberem kada sam bio bukvalno bio slomljen. Kada nisam imao nikakvu motivaciju da nastavim da igram tenis. Nisam ga voleo toliko kao nekada i pitao sam se da li je vredno i dalje truditi se, umarati, prolaziti kroz bol. Hteo sam da prestane, da sa svime završim, nisam mogao više da čekam na to, ni na terenu, ni kod kuće. Pokušavao sam da se pronađem, ali bez rezultata. Bio sam nervozan, nisam igrao dobro a jednom kada upadnete u rupu poput te, onda samo klizite sve više i više. Sve sam okrivljivao za taj pad. I onda onaj poraz od Marka Ćekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa - počeo je Novak svoju ispovest.

Ali, kada je bilo najteže, kada je razmišljao da odustane, Jelena mu je najviše pomogla.


- Jelena me je izlečila, ohrabrila me i rekla da samo treba da malo sačekam. Rekla mi je i da porodica nikada nije gubila strpljenje, da je bila tu za mene i da će uvek biti. Treba samo da budem strpljiv, da ne uništim sve ono što sam izgradio. 
RepublikaFoto: printscreen/instagram
Jelena i Novak Đoković

Upitan da li je bio svestan da je sa 31 godinom života u onoj starosnoj dobi kada ne može baš na sve da utiče, priznao je da - nije.

- Nisam znao da ne možemo baš sve da kontrolišemo u našim životima. Bio sam, prosto, momak koji samo vidi lopticu na terenu. Video sam jedino važne ciljeve, ne i način kako da dođem do njih, ili šta se nauči kada tragate za trijumfom.

Novak kaže da je sada mnogo oprezniji kada je na terenu jer zna da ga gleda sin Stefan kome želi da bude primer.

- Otac sam. Svi mi možemo da postanemo očevi, ali biti roditelj je jedna sasvim drugačija odgovornost. To uspešno roditeljstvo naš svet čini većim, ali se ne dešava preko noći. A što se terena tiče, pazim na svoje ponašanje i mislim: "Šta ako uradim nešto loše ako me moj četvrogodišnji Stefan takvog vidi"?

Tri uzastopne titule na grend slemu i polufinale na četvrtom velikom turniru nisu dovoljni Novaku Đokoviću.

- Definitivno želim još grend slem titula, ali hoću da budem u potpunom psihološkom balansu, odnosno ono što radim danas - će mi pomoći da sutra igram dobro. Sada sam i otac, a to menja mnoge obaveze u životu - kazao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading