Zašto je Đoković promenio raspored? Novak već razmišlja o 2020. godini i neostvarenoj želji!

Autor: Sportklub

Sport

29.06.2019

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković je spreman za odbranu trona na Vimbldonu! Oprobao se na travi na egzibicionom turniru Budls, a u prvom meču u Londonu ga čeka iskusni Filip Kolšrajber. Novak je svestan da mora da pruži najbolju igru od starta turnira, a na kratko se prvi teniser sveta prebacio u olimpijsku 2020. godinu o kojoj već razmišlja i prema kojoj kroji raspored. Novak je najavio pohod na olimpijsko zlato u Tokiju jer je to jedina neostvarena želja u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

Nedavno je Novak obelodanio da će igrati na turniru iz Serije 500 u Tokiju. Bila je to neobična odluka - ukoliko Đoković i igra turnir pre Šangaja, to obično bude Peking. A razlog za promenu taj što se sledeće godine u glavnom gradu održavaju Olimpijske igre (od 25. jula do 2. avgusta).

- Jeste, to je najveći razlog zašto sam odlučio da odem u Tokio. U prošlosti sam imao mnogo uspeha u Pekingu, nije inače bilo razloga da to menjam, ali ovoga puta sam to učinio zbog Olimpijskih igara - hoću da osetim kakav je teren, kakvi su uslovi, grad... Rečju, da se pripremim za verovatno jedan od najbitnijih sportskih događaja u ovom delu moje karijere- rekao je Đoković za "Sport klub".

U Pekingu je pre 11 godina Novak osvojio za sada svoju jedinu olimpijsku medalju, bronzanu. U Londonu je bio četvrti, dok je 2016. na startu izgubio od Huana Martina del Potra u jeku borbe sa povredom lakta zbog koje će kasnije imati najdužu pauzu u karijeri.

- Jako sam uzbuđen. Naravno da nisam jedini, ali mnogo bih voleo da krunišem karijeru zlatnom olimpijskom medaljom. Osvojio sam bronzu 2008, sada već daleke, a povreda me je nažalost sustigla 2016. godine u Riju, i to u trenutku kada sam igrao najbolje u karijeri. Nadam se da ću biti u formi za OI, tako ću tempirati sve da u Tokiju budem najbolji što mogu- rekao je Đoković.

Đoković je već neko vreme u Londonu, a tradicija nalaže da branilac titule počne takmičenje u ponedeljak od 13 sati po lokalnom vremenu, tj. 14.00 po srednjeevropskom.

- Sve je dobro, evo već desetak dana treniram i spremam se na travi - odigrao sam na Budlsu dva pripremna, egzibiciona meča. Trava je vrlo specifična podloga i zahteva vremena na treningu više nego bilo koja druga podloga. Mora da se oseti igra, da se oseti kretnja, trava zahteva agresivniju igru i određene varijacije u udarcima - blok, čip ritern, zatim slajs, sve se dešava jako brzo i onda tome moramo da se prilagodimo, da ojačamo noge zato što smo neprestano u niskom položaju zbog niskog odskoka... Sve su to stvari na koje sam se usredsredio u poslednjih sedam dana- rekao je Đoković.

Suparnik na startu je Filip Kolšrajber, nemački veteran kojeg je Novak dobio u 10 od 12 međusobnih okršaja.

- Razmišljam samo o tom meču. Igrali smo 2015. godine ovde takođe u prvom kolu, mislim da je u suštini tada bio bolji igrač nego što je sada. Ipak, uvek je vrlo nezgodan, iskusan je i pobedio me je ove godine u Indijan Velsu, tako da definitivno moram da pružim svoju najbolju igru- zaključio je Đoković za Sport klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading