Federer pred Vimbldon o Đokoviću i Nadalu: Neko će reći da smo jedan drugom nešto uzeli, a istina je...

Autor:

Sport

30.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred svaki veliki teniski turnir se poteže pitanje koliko može "velika" teniska trojka, a vreme je da se ukrste reketi na Vimbldonskoj travi koja donosi najveći prestiž. Treći reket sveta je pred početak trećeg Gren slema govorio o najvećim rivalima Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu i prokomentarisao način određivanja nosilaca na Vimbldonu na šta se požalio Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Sve je zanimalo i Federerovo mišljenje o činjenici da je velika trojka ponovu na Vimbldonu i to u dobroj formi. Nadal, na primer, nije želeo da priča o tome jer je to "tema o kojoj se mnogo pričalo ranije", ali Federer je, kao i uvek, ispoštovao pitanje.

- Mislim da je to sjajna stvar. Mislim da se takve stvari ne dešavaju često. To takođe pokazuje i da možemo u isto vreme svi imati sjajne karijere. Ono što je zanimljivo je da će uvek biti mišljenja da je neko od nas nekome nešto uzeo. Možda i jesmo. Ali, istovremeno smo gurali jedni druge ka boljim rezultatima. Rafa je možda zato napredovao na travi, Novak na tvrdoj podlozi, ja na šljaci. Ne znam, ali siguran sam da je svako od nas postao bolji zbog one druge dvojice. Mislim da je zabavno što smo tu, nadam se da i navijači uživaju. Mislim da smo i karakterom različiti, ali igramo na svim turnirima, igramo već dugo i čini mi se da su ljudi mogli i da nas upoznaju kroz sve intervjue koje smo dali- rekao je Federer.

Švajcarac je prokomentarisao i celu priču oko određivanja nosilaca na Vimbldonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ne znam šta želite da vam kažem. Sistem je takav kakav je. Nekada je bio drugačiji. Nema mnogo toga što igrači mogu da urade po tom pitanju osim da prihvatimo stvari takvima kakve jesu. Kako god okreneš, ako želiš da osvojiš turnir moraš da pobediš sve rivale. Žreb je obavljen, možemo samo da idemo dalje. Znamo kakav je sistem, pretpostavljam da vas na neki način nagradi za igranje turnira na travi. Mislim da ja imam korist od toga. To svakako nije deo mog plana, ali tako se dogodi. Nekada je možda bilo teže, neki igrači koji su po renkingu mogli da budu nosioci nisu to bili. To je bolja tema od ove svakako od činjenice da je vest napravljena od toga da je Rafa treći nosilac iako je drugi na svetu. To je prava posledica za društvene mreže- rekao je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading