Polako, dečko: Hurkač bez respekta - nateraću Novaka da izgubi samopouzdanje!

Autor:

Sport

05.07.2019

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski teniser Hubert Hurkač će pokušati da u trećem kolu Vimbldona protiv Novaka Đokovića odigra bolje nego u njihovom nedavnom meču u prvoj rundi Rolan Garosa. 48. teniser sveta je samouveren pred meč sa prvim reketom sveta i na zanimljiv način je najavio meč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hurkač silno motivisan pred Đokovića

- Nije bilo lako igrati s njim na šljaci. Nije mi dao šansu, ali takođe znam da sam i ja mogao da igram bolje. Pri kraju prvog seta poboljšao sam igru, ali me je skupo koštao izgubljeni gem na startu drugog, pa samo morao ponovo da krenem od nule- rekao je 48. igrač sveta.

Meč se igra drugi po redu na Terenu 1, oko 15.45 po srednjeevropskom vremenu.

- Već sam na nekoliko turnira igrao na velikim stadionima, to bi trebalo da mi pomogne. Zajedno sa trenerom Kregom (Bojntonom, koji je radio sa Kverijem 2016, kada je Amerikanac dobio Đokovića) pravimo plan za svakog protivnika, treba da znam šta treba da radim u kojim fazama meča. Sa Novakom svak segment igre moraće da mi funkcioniše bolje nego uobičajeno. On je naravno favorit, a mene čeka zanimljiv izazov – pokušaću da ga nateram da izgubi samopouzdanje, u Parizu to nisam uspeo- rekao je 22-godišnji Poljak. 

Hurkaču je plasman u treće kolo već najbolji rezultat na Gren slem turnirima, u prve dve runde savladao je Lajovića i Leonarda Majera, a još uči kako se igra na travi.


- Kreg mi i u tome mnogo pomaže, naučio me je da se borim sa tom podlogom, već da dobijam pomoć od nje. Sa jedne strane se mora igrati agresivno jer je teško pobediti iz defanzive, ali sa druge strane, lopta na travi ne odskače visoko i nije ni toliko loše udariti nešto mekše kako bi i protivnik bio u manje komfornoj poziciji- zaključio je Hurkač. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading