Federer ne zna tajnu ali zna da mu znače...

Autor:

Sport

07.07.2019

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pobede nad Lukom Puijem i plasmanom među 16 najboljih Rodžer Federer postao je rekorder po broju odigranih Gren slem mečeva. Švajcarac ističe da mu je to veoma važno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Ne mogu da sporim, znače mi rekordi. Nije da su mi sve na svetu, ali veoma su mi važni. Ipak, svestan sam da u ovih 100 godina koliko se igraju Gren slemovi većina tenisera nije igrala na svima. Tek u poslednjih 20-ak godina počeli su da se pojavljuju na sva četiri - rekao je Federer povodom odigravanja rekordnog 350. Gren slem meča.

Svedoci smo ranog ispadanja mnogih visokih nosilaca i upravo zbog toga jedan drugi rekord od 17 godina u nizu kako prolazi prvo kolo pokazuje koliko je Federer toga napravio.

- Ne bih znao da kažem u čemu je tajna. Poslednji put sam u prvom kolu ovde ispao 2002. Moguće da je neiskustvo igralo ulogu, baš kao kod ovih momaka. A opet, Rafa, Novak i ja smo dugo u vrhu, samim tim postavljeni za visoke nosioce i prirodno imamo nešto lakši žreb.

Naredni protivnik mu je jedno od iznenađenja turnira Mateo Beretini.

- Ne poznajem ga najbolje, tako da bi to moglo da bude malo nezgodno. Video sam ga malo u Haleu i Štutgartu. Svakako neće biti lako.y

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading