Đoković spremio osvetu staroj mušteriji Bautisti!

Autor: I. M.

Sport

12.07.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta i srpski as Novak Đoković (32) plasirao se u svoje deveto polufinale na Vimbldonu, gde će mu danas od 14 časova (Sport klub) rival biti španski igrač Roberto Bautista Agut (31).

Novak Đoković

Španac zauzima 22. poziciju na ATP listi, pa je Nole apsolutni favorit pred ovaj meč. Novak i Roberto su se do sada sastajali deset puta, a skor u pobedama je 7:3 za našeg tenisera. Međutim, ono što treba da brine branioca titule u Londonu su poslednja dva duela sa Bautistom, koje je Đoković izgubio.

- Protiv Bautiste sam izgubio poslednja dva meča kada smo se sastali. Nezgodan je na ovoj podlozi, loptica na travi nisko odskače i to mu odgovara, jako je uporan i konstantan - izjavio je Đoković.

Srbin zna koje kvalitete poseduje protivnik i svestan je da ga očekuje nimalo lak posao. Ipak, Nole veruje da će ovoga puta biti treća sreća.

U drugom polufinalu sastaju se veliki rivali i stari znanci Španac Rafael Nadal (33) i Švajcarski as Rodžer Federer (37). Ovo će biti prvi njihov duel posle 11 godina i legendarnog finala iz 2008. godine, koje je Rafa tada dobio posle velike borbe. Meč je trajao preko četiri sata, a Nadal je tada slavio sa 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 9:7. Ono što je veoma zanimljivo je da su iskusni igrači koji imaju 30 i kusur godina ponovo u samoj završnici Vimbldona. Tako društvenim mrežama kruže slike koje predviđaju da će i za 40 godina legendarna trojka Đoković, Nadal i Federer i tada biti prisutna. Matorci će ipak biti malo drugačiji, bar što se tiče izgleda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading