CNN pohlavno o Novaku: Možda neće biti popularan kao Rafa ili Rodžer, ali zato ih dobija kada je najvažnije!

Autor:

Sport

15.07.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda Novak Đoković nikada neće biti popularan kao Rodžer Federer ili Rafael Nadal, ali ih je uvek pobeđivao kada je bilo najpotrebnije, zaključio je CNN, nakon finala Vimbldona

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka svetskog tenisa

Prvi teniser sveta spasio je dve  meč lopte i pobedio Rodžera, domogao se petog trofeja na Vimldonu i 16. grend slema u karijeri. 

A, protiv sebe nije imao samo osvajača 20 grend slem titula, nego i 15.000 navijača. Nisu mu mogli ništa, ni on na terenu, ni oni sa tribina iako su konstantno pet sati bili protiv srpskog asa.

- Možda nikada neće biti popularan kao Federer ili Nadal, a Đokovića iritira što ne dobija toliko ljubavi od navijača tokom mečeva, ali je njih dvojicu dobijao redovno kada je to važno - naveo je autor teksta na CNN posle pobede Đokovića nad Federerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Novak Đoković je uglavnom prošao nezapaženo u većem delu Vimbldona zbog svega drugog što se (na turniru) dešavalo. Ali, Srbin je privukao svačiju pažnju sada, posle pobede nad Rodžerom Federerom u uzbudljivom, istorijskom finalu. Spasao je dve meč lopte i pobedio uvek popularnog ŠVajcarca sa 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(2) za četiri sata i 57 minuta, što je najduže finale u pojedinačnoj konkurenciji u istoriji Vimbldona. I, kako je proslavio petu vimbldonsku titulu? Kao i obično, jedenjem trave - piše CNN.

Prvi put se u poslednjem setu na Vimbldonu igrao tajbrejk u finalu, što je urađeno jer su prošle godine Džon Izner i Kevin Anderson razvukli meč na sedam sati u polufinalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Đoković je pre završnice spasao dve meč lopte, i to na Federerov servis pri vođstvu od 8:7 u petom setu. Bio je to het-trik muka za osmostrukog prvaka, koji je doživeo da Đoković protiv njega spasava meč lopte i u finalima US Opena, 2010. i 2011. Zapravo, Federer bi mogao da se ljuti na sebe ne samo zbog toga, već i zbog činjenice da je i ranije mogao da dokrajči Novaka. Stvarno je mogao da pobedi Đokovića u tri seta, jer je u prvom vodio sa 5:3 u taj-brejku, a ima je i set loptu u trećem, pre nego što se tad došlo do taj-brejka. U nekim delovima ovog finala Đoković i nije baš ličio na sebe, iako to treba pripisati ofanzivnom nastupu Federera. I, sada je Nole, 16. grend slem titulom, kao najbolji na svetu došao do samo četiri takva trofeja manje od Federera, i  to prvi put u karijeri.

Federer ima 20 grend slem trofeja, Rafael Nadal 18, a Đoković 16, a nije daleko ni 17, ako naš as obrani trofej na Ju Es openu, gde će bez sumnje biti favorit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Kejt Midlton

Nije daleko ni rekord Švajcarca. Novak ima 32 godine, pet manje od velikog rivala, koji je poslednji put pobedio Đokovića na grend slemu 2012, u polufinalu Vimbldona. Pokazujući sopstvenu klasu, Đoković nije izgubio od Nadala na grend slemu, izuzev tvrđave ovog Španca, Rolan Garosa, još od 2013, podsećaju Amerikanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading