Novak u finalu Vimbldona uradio nešto što nije viđeno sedam decenija

Autor:

Sport

17.07.2019

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je prvi teniser posle 71 godine koji je spasao meč lopte u finalu Vimbldona i pobedio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srbin je protiv Rodžera Federera spasao čak dve meč lopte u jednom od najdramatičnijih mečeva i stigao do pete vimbldonske titule, odnosno 16. grend slama. Slavio je u taj brejku nakon što je Federer imao 40:15 na servisu za meč pri rezultatu 8:7. Ali, nije uspeo da dotuče rivala, a Đoković je to iskoristio.

Federeru je to bio 22. meč u karijeri u kojem je imao barem jednu meč loptu, a da je na kraju izgubio. 1465 puta je u takvom slučaju pobedio. Rafael Nadal je izgubio samo pet takvih mečeva i Novak samo tri. 

Poslednji takav poraz Đokoviću se dogodio u finalu Kvinsa prošle godine.  Tada mu je poraz naneo Marin Čilić 5:7, 7:6 i 6:3. Đoković je vodio 5:4 drugom setu i imao meč loptu na Čilićevom servisu. Ipak, Hrvat se izvukao odličnim servisom i na kraju pobedio.

Ostala dvojica koja su dobila Srbina posle meč lopte su Nadal i Južni. Španac je to učinio u polufinalu Madrida 2009. godine, a Rus u polufinalu Roterdama 2007.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading