Njihova sličnost je neverovatna, Bekerov duh je ostao u Noletu i kod osvajanja ključnih poena!

Autor:

Sport

21.07.2019

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle neverovatne igre i pobede u finalu protiv Federera osvojio je 5. titulu šampiona Vimbldona, ukupno 16. Gren slem, a ono što je zanimljivo, jedan od ključnih poena osvojio je na isti način kao što je to često radio i njegov doskorašnji trener Boris Beker.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naime, igrao se 5. sat meča. Pri rezultatu 2:2 u setovima i 5:5, Federer je poveo 30:15. Delovalo je da Novak gubi dah i da će teško uspeti da izdrži nalet Švajcarca, a onda, izlazi na mrežu, Rodžer šalje skraćenu dijagonalu na koju se Novak baca i dolazi do poena.

E sad, sve ovo ne bi bilo ni malo čudno, da ne postoji neverovatna sličnost sa potezima koji su bili specijalnost Novakovog trenera, Nemca Borisa Bekera, sa kojim je, uz Marijana Vajdu naravno, Đoković imao najbolje rezultate u karijeri.

Novak je i tokom turnira često umeo da se baci na travu i na sličan način poentira, očigledno, baš kao i jedan od njegovih učitelja.

Tako je i Boris Beker osvajao poene u presudnim momentima na Vimbldonu, ali i na Ju Es openu, i ostalim Gren slemovima.

Najveća sličnost ovom potezu je Bekerov poen protiv Kevina Kurena, na Vimbldonu 1985. godine, a bacao se protiv Lendla, Čenga, Samprasa. Tim potezima je i te kako, umeo da dovede protivnike do ludila, baš kao što to danas radi Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading