Upoznali protivnike u dušu: Vajda otkrio Novakov recept za uspeh

Autor:

Sport

24.07.2019

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je na Vimbldonu pokazao da je u velikoj formi, ali i da ume da se nosi sa najvećim rivalima. Njegov trener Marjan Vajda otkrio je kako Nole lomi sve protivnike.

RepublikaFoto: Starsport
Marijan Vajda i Novak Đoković

- Mnogo mečeva u karijeri igrao je protiv ljutih protivnika i upoznao je svaki segment njihove igre - rekao je Vajda za sport.sk.

On je dodao da je upravo to pomoglo Noletu da savlada Federera u finalu Vimbldona.

- Znao je kada je pravo vreme da počne da igra agresivno protiv njega. To je bio sjajan tenis, u kojem su obojica taktički odigrali odličnu bitku. On je Federera terao da igra duže poene, na više razmena i to se isplatilo. Osećao je da se umara.

Vajda je objasnio da je Nole već jednom pobedio Rodžera na sličan način.

- Novak je isto učinio protiv Federera i u polufinalu US Opena 2011. Uspeo je i na Vimbldonu da uzvrati i znao sam da će pobediti posle toga. Na kraju četvrtog seta Rodžer je bio umoran, a Novak je to znao i pokazao je još jednom najbolji bekhend na svetu. Ipak, niko pre meča nije očekivao takvu dramu od pet sati.

Slovak je otkrio koliko je ponosan.

- To je bio najbolji osećaj koji možete imati. Velika čast i za mene, jer sam ga trenirao da osvaja grend slemove. To predstavlja i uspeh za mene, jer se takmičim sa ostalim trenerima, i za moju porodicu, moju zemlju. Drago mi je što postižemo takve rezultate - zaključio je Vajda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading