Lajović eliminisan u prvom kolu Rodžers kupa: Srbin propustio bezbroj prilika i posle "kiše" brejkova kapitulirao pred Gruzinom!

Autor:

Sport

05.08.2019

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće u Montrealu. On je u prvom kolu Rodžers kupa poražen od Gruzina Nikoloza Basilašvilia rezultatom 1:2 - 3:6, 6:4, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Gruzijski teniser je meč otvorio dobrim servisom i odmah stekao prednost posle prvog gema. Ipak, Lajović se probudio i brejkom u trećem gemu poveo. Sve do osmog gema, rivali su se pratili, ali onda je 28. reket sveta poveo sa 5:3. U narednom gemu, Basilašvili je servirao za opstanak u setu, nije uspeo, a Srbin je stigao do novog brejka i osvojio prvi set rezultatom 6:3.

Drugi set nam je doneo daleko više iznenađenja jer su zbirno teniseri pogrešili sedam puta na svoj servis, od ukupno deset gemova u ovom setu. Ponovo se dogodila ista stvar kao i u prvom setu, Lajović je izgubio gem, ali ovoga puta na svoj servis, ali je ubrzo poveo sa 3:1.

Gruzijski teniser se nije predavao i brzo je stigao do tri uzastopna gema i okrenuo na 3:4. ali, ponovo drama, ovoga puta Lajović uzima brejk i dolazi do 4:4.

Kada se činilo da se srpski teniser ponovo vratio u meč, Gruzin je opet dodao gas i rutinski priveo set kraju i osvojio ga rezultatom 6:4.

Furiozan početak srpskog tenisera u poslednjem, odlučujučem setu! Iako su oba gema osvojena tesno, Lajović je imao siguran servis, napravio još jedan brejk i brzo stekao veliku prednost od 2:0 u trećem setu.

Ipak i Gruzin je imao odgovor, ovoga puta je on osvojio gem na servis grešku Lajovića i smanjio je na 2:1. Međutim, nastavila se razmena brejkova, Lajović uspeva da vrati brejk prednosti u svoj posed, ali onda još jednom promena rezultata u obrnutom smeru. Ključni gem je bio 8. kada je Gruzin uspeo da sačuva svoj servis, uspeo je Lajović da produži meč, ali Basilašvili ovog puta nije pogrešio na svoj servis i uspeo je da slavi u ovom vrtoglavom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading