Kveri lak zalogaj: Novak silovit na startu Sinsinatija!

Autor:

Sport

13.08.2019

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Sinsinatiju pobedom nad Semom Kverijem, 7:5, 6:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski igrač se pojavio na terenu prvi put od spektakularnog finala Vimbldona u kom je savladao Rodžera Federera.

Negde je bilo i očekivano da će Đokoviću biti neophodno određeno vreme da se navikne na takmičarski meč, pa je i sam start duela protekao u sporijem ritmu.

Kveri, koji je na turnir stigao na poziv organizatora, pokušao je da na početku meča nametne svoj ritam i da poremeti namere Đokovića.

To se i dogodilo, ali pre svega zahvaljujući lošim servisima srpskog tenisera u prvom gemu, zbog čega je američki igrač uspeo da ostvari brejk.

U šestom gemu je Đoković pojačao ritam, stigao do dve brejk šanse i vratio meč na početak.

Sve do 12. gema su teniseri održavali svoj servis, ali je u tom periodu prvog seta Đoković naterao protivnika na greške i poveo sa 1:0.

I drugi set je počeo u ritmu sličnom prvom, u prva dva Đokovićeva servis-gema Kveri je imao po dve brejk prilike, ali mu srpski igrač nije dozvolio da ih iskoristi.

U četvrtom gemu je meč prelomljen, Đoković je osvojio servis gem Kverija i poveo sa 3:1, a zatim je osvojio i naredna tri gema i završio meč za 79 minuta.

Novak je odlično servirao, zabeležio je 15 direktnih poena iz početnog udarca, ali je imao i pet dvostrukih grešaka.

U trećem kolu će se sastati sa pobednikom duela između Džona Iznera i Karlosa Karenjo-Buste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading