Đoković je MAŠINA: Ove Noletove brojke govore koliko je moćan!

Autor:

Sport

16.08.2019

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju nakon pobede nad Pablom Karenjom Bustom, ali njegova statistika govori mnogo više od reči.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković je pobedom nad Špancem u osmini finala došao do svoje 347 pobede na masters turnirima. Ta brojka možda ne predstavlja nikakvu simboliku, ali je moćna iz jednog prostog razloga.

Naime, uz pomenuti broj pobede Nole je osvojio čak 33 titule. Pored njega svi ostali preostali teniseri na mastersu u Sinsinatiju (Puj, Medveded, Kačanov, Rubljev, Gakse, Nišioka, Gofan i Bautista-Agut) zajedno su skupili tek 345 pobeda na turnirima ove kategorije. Broj trofeja svih njih zajedno u zbiru nije teško sračunati jer nisu osvojili nijedan pehar.

Nema sumnje da Nole pomera granice svetskog tenisa, a podsetimo u četvrtfinalu ga čeka Lukas Puj gde će imati priliku da nastavi sa sjajnim igrama i dođe do polufinala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading