Ivanišević zna ko će biti najbolji svih vremena: Gde će se zaustaviti, samo bog zna!

Autor:

Sport

21.08.2019

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević otkrio je koja su mu najdraža sećanja u dosadašnjoj karijeri, osvajanje Vimbldona sa Novakom Đokovićem je još uvek sveže, tako da se podsetio meča iz 2016. kada je sa Čilićem osvojio US Open. Hrvat je pokušao da razjasni trilemu najboljeg u "belom" sportu, on smatra da će teniser koji osvoji najviše Gren slemova biti najveći svih vremena.

Goran Ivanišević

Ivanišević je na poslednjem Vimbldonu prvu nedelju proveo pripremajući Đokovića koji je u epskom finalu pobedio Federera i nastavio dominaciju u svetskom tenisu.

- Tamo sam došao na upoznavanje, iako sam s Novakom bio super i pre. Ta prva i najvažnija nedelja ostala mi je u lepom sećanju i najvažnije je da je on osvojio. To me vratilo u 2016. i meč Čilić - Federer, tri meč-lopte. Gledam Ljubu (Ljubičića) i on mene. Kad je Čilić izgubio to, sve se nekako vratilo i znao sam kako mu je. Grend slem koji u glavi najviše računam je onaj s Čilićem na US Openu. Taj će mi uvek biti prvi i poseban jer sam sve vreme bio tu - rekao je Ivanišević za "Sportklub".

Hrvat je uporedio tenis danas i onaj u devedesetim godinama.

- Promenilo se puno toga. Pre svega, pristup. Danas igrači s 35, 37, 38 godina igraju najbolji tenis. Možda bih i ja gurao još 3-4 godine da sam imao takav pristup. Tereni su usporili, podloge se izjednačile. Tehnički, tenis nije napredovao. Svi manje-više isto igraju. Mladi osciliraju previše i ne mogu se približiti vodećima i oni će uvek biti bolji. Takođe, ja sam u svoje vreme u ogledalu razgovarao sam sa sobom, a danas po 20-ak ljudi čini jedan tim, imaš s kim pričati, raditi i drugačije je. I mlađi igrači dosta zarade kad se probiju i mogu dovesti dobrog trenera. Izgube u prvom kolu grend slema i dobiju 30-40 hiljada dolara. Ipak, ko je dobar, on će se i probiti. Sve napreduje, pa tako i tenis - dodaje Hrvat.

RepublikaFoto: twitter.com/Novak Djokovic

Mnogi se pitaju ko će biti najveći teniser u istoriji između Federera, Nadala i Đokovića, a evo šta misli Ivanišević. 

- Uvek će se gledati onaj koji je najviše osvojio. Da su svi isti, opet moraš odabrati čoveka koji ti je najdraži. Nekome je drag Federer, nekome Nadal, a nekome Đoković. Teško je izdvojiti jer su to tri genijalca. Oni teraju jedan drugoga da igraju bolje i onda su to neki nestvarni poeni. Onda se čovek zapita šta treba napraviti neki drugi teniser da njih pobedi. S druge strane, ne mogu reći za Federera, ali Nadal i Đoković će ići preko 20 Gren slemova. Gde će se koji zaustaviti, to sam Bog zna - zaključio je Ivanišević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading