Bilu su to antologijski dueli: Novak otkrio koja su mu dva omiljena meča u karijeri!

Autor:

Sport

25.08.2019

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković ovog ponedeljka započinje odbranu trona na US openu na meču protiv Španca Karbeljasa Baene.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Da, svestan sam da me ljudi vide kao favorita. Ali dug je put preda mnom. Naravno, neke stvari su drugačije. Sada imam 32 godine i nije isto kao pre 10 godina, ali imam i dalje jaku motivaciju, posebno na ovom nivou. Tako da ću se definitivno truditi da igram najbolji tenis - rekao je Nole.

Mnogi smatraju da je njegov duel sa Rodžerom Federerom najbolji koji je odigrao na ovogodišnjem finalu Vimblodona, ali Nole ima jedan koji mu je draži.

- Definitivno među dva najbolja koja sam ikada igrao. Ipak, nije lako prenbregnuti onaj iz Australije protiv Nadala, koje je trajalo oko šest sati. Ta dva meča su toliko posebna i zauvek će imati istaknuto mesto u mojoj karijeri - rekao je Đoković.

U Njujorku je osvojio tri titule, ali je igrao i još pet finala, najviše od svih gren slem turnira. Jasno je da mu prija Flešing.

- Imao sam mnogo uspeha ovde i to doživljavam kao blagoslov. Ne bih rekao da je sreća igrala odlučujuću ulogu, mada ju je i bilo. Možda je i do podloge, ali rekao bih i do atmosfere. Uživam ovde u glasnoj atmosferi, posebno u večernjim terminima. Mnogo je drugačije nego na ostalim turnirima, Vimbldonu na primer - dodao je Srbin.

Njegove navijače zabrinuo je tretman stopala koji je imao, ali ipak nije ništa ozbiljnije u pitanju.


- Minorna stvar je u pitanju. Znate kako je sa žuljevima. Ali ništa što bi izazivalo zabrinutost. Veoma mi je važno kako se krećem, jer je to baza moje igre. I ne samo moje i Rodžer (Federer) je govorio o tome. A on je čovek sa najboljim kretanjem od svih tenisera ikada. Ono mi je važno i zbog proklizavanja, koje dosta praktikujem - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading