Medvedev: Osećam da mogu da pobedim svakoga!

Autor:

Sport

25.08.2019

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski teniser Danil Medvedev smatra da nije među glavnim favoritima za osvajanje US Opena, s obzirom na to da nikada ranije nije igrao ni četvrtfinale Gren slema. Ipak, šampion Sinsinatija ne krije da misli da može da pobedi svakoga kada je na svom maksimumu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Medvedev je u Sinsinatiju osvojio prvu Masters titulu u karijeri pošto je savladao Davida Gofana, i to posle pobede nad Novakom Đokovićem u polufinalu.

S obzirom na to da je prethodno igrao i finala Rodžers Kupa i Vašingtona, od mladog Rusa se očekuje mnogo na poslednjem Gren slemu u sezoni.

- Ne mislim da sam među favoritima jer do sada nisam igrao ni četvrtfinale nekog Gren slema. Bio bih zadovoljan kada bih napravio korak unapred u odnosu na ono što sam do sada činio. Ipak, te tri nedelje u kojima sam igrao tri finala su uticala na moje samopouzdanhe. Znam da mogu da pobedim svakoga kada igram svoj najbolji tenis - kazao je Medvedev.

- Stekao sam iskustvo igrajući protiv Rodžera, Rafe i Novaka. Sve što bih naučio, upotrebio bih u prvom narednom meču. Shvatio sam šta mi je potrebno da bih pobeđivao - nastavio je on.

Na pitanje da li ga je sustigao umor, Danil je odgovorio:

- Bio sam umoran posle Sinsinatija, ali je moj tim uradio fantastičan posao kako bih maksimalno spreman došao u Njujork. Blizu sam svog maksimuma i do prvog meča biće sve kako treba. Vodiću računa da mi se mečevi ne traju dugo, jer do sada nisam bio dobar kada se igrali pet setova - zaključio je Medvedev.

Prvi rival petom teniseru sveta u Njujorku biće Prajneš Gunešvaran. Rus je, inače, u istom delu žreba sa Đokovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading