Federer se opet nije dobro zagrejao, pa dodao gas!

Autor:

Sport

27.08.2019

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petostruki šampion US Opena, Rodžer Federer, plasirao se u drugo kola US Opena. Švajcarac je na stadionu "Artur Eš"savladao 190. tenisera sveta, Sumita Nagala iz Indije, 4:6, 6:1, 6:2, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer u drugom kolu US Opena!

Morao je finalista Vimbldona da provede dva sata i 32 minuta na terenu da bi obezbedio prolaz dalje, a naredni protivnik biće mu Damir Džumhur koji je pobedio Eliota Benšetrija iz Francuske sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:0.

Federer je kao i na nekim ranijim turnirima, poput Vimbldona, kada je takođe izgubio set u prvom kolu, ponovo usporeno ušao u meč.

Ipak, kada je sve došlo na svoje mesto u igri bivšeg broja jedan, Nagal nije imao više šanse.

Istina, na 5:4 za Rodžera u četvrtom setu imao je brejk loptu, ali nije je iskoristio.

Ovom pobedom Federer je i definitivno obezbedio učešće na završnom ATP tur finalu od 10. do 17. novembra u Londonu i to rekordni, 17. put uzastopno.

- Radujem se povratku u London i O2 arenu. Uvek vam je to jedan od glavnih ciljeva u sezoni. Volim da se takmičim tamo sa vrhunskim igračima- poručio je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading