Đoković gubi veliki broj bodova, Nadal za petama - Očekuje nas žestoka borba za titulu "kralja" tenisa!

Autor:

Sport

02.09.2019

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je porazom i predajom meča Stanu Vavrinki u osmini finala US Opena izgubio 1.820 bodova, pa će naredne nedelje imati 9.865 bodova na ATP listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Do kraja sezone, računajući i US Open brani 4.600 bodova, dok je pred drugim reketom planete Rafaelom Nadalom daleko lakši zadatak da očuva svega 720 ATP bodova.

Novakov prvi pratilac brani polufinale US Opena, još uvek je u igri da ga osvoji i trenutno ima 7.405 bodova. Pošto je Španac trenutno u četvrtoj rundi njujorškog Grend slema, deo od 720 poena je već nadoknadio.

Ukoliko ispadne od Marina Čilića u osmini finala ostaće 2.460 bodova ispod Đokovića i malo će otežati sebi posao da zasedne na prvo mesto sredinom novembra, odnosno na kraju godine.

Međutim, ukoliko Nadal pokori Njujork, prići će Novaku na svega 640 bodova i imaće veoma realnu šansu da ga prestigne za mesec i po dana kada se završi turnir u Šangaju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ovo je pod uslovom da "Bik sa Majorke" osvoji turnir, ili stigne daleko na njemu, a Novak ne odbrani veći deo bodova iz najvećeg kineskog grada.

Nadal je u svakom slučaju u prednosti jer ga ne muči povreda, a kod Noleta se sve svodi na to koliko će pauza zbog povrede levog ramena biti duga i bolna.

Srbin se nada da će oporaviti rame do početka turnira u Tokiju (30. septembar), te da će "ispoštovati" i Šangaj (6. oktobar), Pariz (28. oktobar) i Završni Masters (10. novembar).

Nadal je prijavljen za jedan turnir više. Trebalo bi da posle Pekinga igra u Bazelu, Parizu, Šangaju i na kraju Završnom mastersu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading