NOLE: UBI ME RAME, MORAO SAM DA PREDAM!

Autor:

Sport

03.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crne slutnje od pre nekoliko dana su se obistinile - levo rame Novaka Đokovića (32) nije izdržalo, već je morao da preda meč četvrtog kola US opena Stanu Vavrinki pri vođstvu Švajcarca od 6:4, 7:5, 2:1. Nole je posle polaganja reketa otkrio da se nosio mišlju da preda duel već posle nekoliko odigranih gemova.

Novak Đoković

VELIKE FRUSTRACIJE

- Napravio sam nekoliko naglih pokreta, koji su izazvali oštre bolove. Ovo je veoma frustrirajuće. Iskreno se nadam da neće biti dugoročnih posledica. Niko ne može da mi garantuje, kao što nisu mogli 100 odsto, da se neće pogoršati i biti još gore, ali rekli su da su mali izgledi. Moraću opet da uradim magnetnu rezonancu i ultrazvuk kako bi medicinski tim što tačnije postavio dijagnozu, na osnovu koje ću videti šta i kako u narednom periodu - istakao je Novak.

Najbolji teniser sveta nije želeo da detaljno ulazi u problematiku povrede, već se okrenuo optimističnim prognozama.

30. septembra počinje turnir u Tokiju, koji Đoković planira da igra

 

SREĆA U NESREĆI

- Kako mi je preneseno, to je nešto što se vuče već mesecima, a sada se situacija pogoršala određenim pokretima, koji su izazvali traumu u određenim delovima ramena. Desilo se svašta nešto unutra, o čemu stvarno ne želim da pričam. Preda mnom je proces evaluacije i odmora, nekoliko nedelja bez reketa sigurno, pa da vidimo kako će rame da reaguje, treba da se smiri ta upala. Sreća u nesreći je što nije dominantna ruka, već leva, pa će se možda ubrzati proces oporavka. Nadam se da će biti dovoljno vremena da se oporavim i da igram u Tokiju (od 30. septembra do 6. oktobra). Planiram u Srbiji da treniram i da se spremam za taj turnir - dodao je Đoković, koji nije hteo da se osvrće na ponašanje američke publike, koja ga je izviždala nakon što je predao meč.

Smena na tronu već u Šangaju?

Noletu visi prvo mesto ATP liste jer je izgubio 1.820 bodova, pa će njegov saldo narednog ponedeljka biti 9.865. To znači da bi Rafael Nadal eventualnom titulom u Njujorku mogao da priđe na samo 640 bodova zaostatka, pa bi se bitka za tron vodila iz turnira u turnir. Španac je u povoljnijem položaju jer do kraja sezone ne brani ništa, nije igrao prošle godine, dok Nole brani titulu u Šangaju (1.000 bodova), finale u Parizu (600 bodova) i 1.000 bodova na završnom turniru. To znači da bi Nadal preuzimanjem trofeja od Novaka u Šangaju sigurno zaseo i na prvo mesto, dok bi Đokovićevo slavlje ili rana Rafina eliminacija smenu odložili verovatno za posle Pariza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading