Vilander veruje u Dijega!

Autor:

Sport

04.09.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Mats Vilander, veruje da je snažan mentalni sklop glavno oružje četvrtfinaliste US Opena Dijega Švarcmana.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Mats Vilander

Argentinac je u ponedeljak eliminisao šestog nosioca, Aleksandera Zvereva i sada ga očekuje okršaj sa Rafaelom Nadalom.

Vilander, koji ponovo komentariše sva zbivanja na poslednjem Grend slemu sezone za "Eurosport", ima interesantno mišljenje o Dijegu.

- Švarcman je suprotnost Zverevu. Možda nema tako fizički dominantnu igru, ali ima sjajan mentalitet. Agresivan je na terenu, koristi priliku da ide napred kad god to može, brz je i ima lavovsko srce. Nekako me podseća na Davida Ferera. Da li bi Švarcman mogao do Grend slem titule da tu nema Nadala, Federera i Đokovića? Svakako. Osvojiće Grend slem jednog dana jer ove trojke neće biti tu, a taj borbeni duh koji on ima je nešto sa čim će ova mlada garda morati da se izbori - kaže Vilander.

Pričao je i o Italijanu Mateu Beretiniju koji je prošao među osam najboljih.

- Razočarao me je Rubljev, ali tek se vraća posle mnogo povreda. Pobedio je Federera u Sinsinatiju, ovde je bio bolji od Cicipasa i Kirijosa. Onda je naišao na Beretinija koji misksuje igru lepo, hvata lopticz iz različitih uglova. Dobar je na šljaci, na travi. Igrač na kog treba obratiti pažnju narednih godina. Ima dobre ruke, ponašanje, jak servis. Jedina slabost je pomalo kretanje i dvoručni top*spin bekhend ponekad - ocenio je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading