Novak i dalje vladar ATP liste, ali mu se Nadal opasno približio!

Autor:

Sport

09.09.2019

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i dalje je prvi na ATP listi i posle Ju Es opena, ali mu je tron posle pobede Rafaela Nadala i osvajanja 19. grend slem trofeja ozbiljno ugrožen

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Novak Đoković

Ipak, Srbin je počeo 268. nedelju na prvom mestu i izjednačio se sa legendarnim Džimijem Konorsom.

Španac osvojio titulu u epskom finalu protiv Danila Medvedeva posle pet setova, a samo je pitanje nedelje kada će na tronu smeniti Srbina. Sada je Novak na vrhu sa 9.865 bodova, a Nadal je na drugom mestu sa 9225. Nedostaje mu još 640 bodova da pretekne Novaka.

Nadal do kraja sezone ne brani niti jedan bod, dok naš as brani titule u Šangaju, odnosno 1000 bodova, zatim finale Pariza i 600 bodova, kao i finale završnog mastersa, gde brani 1.100 bodova.

Novak bi trebalo da igra na turnir u Tokiju, gde eventualnom titulom može da dođe do dodatnih 500 bodova i tako delimično odmakne Nadalu pred dva poslednja mastersa, kao i ATP finale.

Ipak, teško je očekivati da Nadal neće ostvariti dovoljno dobre rezultate da sustigne Novaka, jer samo može da skuplja bodove, dok Novak nema velikog prostora za napredak, osim da odbrani Šangaj, osvoji i Pariz i završni ATP turnir, ali ni to nije garant da će do kraja godine zadržati prvo mesto na ATP listi.

Treći je Rodžer Federer sa 6.950 bodova, potom slede Dominik Tim (4.925), Danil Medvedev (4.125), Aleksandar Zverev (4.005), Kei Nišikori (4.005), Stefanis Cicipas (3.455), Karen Kačanov (2.890), dok je deseti Roberto Bautista Agut (2.575).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading