Kirjos ne ume drugačije: Nova brutalna prozivka Australijanca - želim ti sreću u pokušavanju da ostaneš bitan, šampione!

Autor:

Sport

18.09.2019

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji australijski teniser Pet Rafter pozvao je ATP da suspenduje Nika Kirjosa, pa je dobio odgovor od mlađeg sunarodnika i to onakav kakv su svi očekivali bez imalo poštovanja, mnogo ironije i provokacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Kirjos

Rafter se pridružio mnogima, ujedno i legendarnom Rodu Lejveru, u podršci za suspenziju kontroverznog Australijanca.

Kirjos je nedavno na Mastersu u Sinsinatiju napravio još jednu glupost, kada je polomio dva reketa, svađao se sa svima prisutnima i sudiju Fergusa Marfija nazvao kretenom.

Nedugo nakon tog incidenta Kirjos je izjavio da je "ATP ionako korumpiran", a onda je na Tviteru pojasnio situaciju.

- Meni stvarno nije jasno zašto još nije suspendovan. Očigledno je da se nešto dešava iza kulisa. Stvarno ne znam. Na papiru izgleda kao da bi trebalo da bude suspendovan. Barem meni- izjavio je Rafter.

On se osvrnuo i na glavni argument koji koriste Kirjosovi navijači, a to je da publika uživa u njegovim "performansima".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Da, on privlači publiku. Ali, kada je taj trenutak da kažemo da je publika najbitnija? Ili ćete pokušati da uspostavite i održite određene norme koje igrači moraju da poštuju- pita se Rafter.

Odgovor je imao niko drugi no sam Kirjos, koji se oglasio putem Tvitera.

- Verovanto (nisam suspendovan prim. aut.) jer gde god da igram stadioni su rasprodati i turniri zarade više novca od mene? Nisam iznenađen što je Rafter pričao o ovome, on voli da ostavlja svoje sunarodnike na cedilu. Želim ti sreću u pokušavanju da ostaneš bitan, šampione- napisao je Kirjos.

Nik će predstavljati Tim sveta na Lejver kupu u Ženevi (20-22. septembar), a javnost i dalje čeka da se ATP oglasi o incidentu koji se desio pre više od mesec dana.

Podsetimo, Kirjos je 2016. suspendovan na skoro pola godine zbog "tankovanja" u Šangaju, a pored toga bio je više puta kažnjavan zbog nepropisnog ponašanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading