NEVEROVATNO: Novak nije najbolji u "belom sportu" i pored toliko pehara!

Autor:

Sport

21.09.2019

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska industrija je jedna od najbogatijih, sportisti zarađuju mnogo novca, a iako su ljudi pre svega ludi za fudbalom, teniseri se kotiraju mnogo bolje nego što mislite

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na listi najbogatijih je i naš as i prvi teniser sveta Novak Đoković. On je zauzeo treće mesto. Đokovićevo bogatstvo 2019. godine, kako se procenjuje, vredi 200 miliona dolara.

Najbogatiji u svetu "belog sporta" je neprikosnoveni Jon Cirjak. On je jedan od prvih Rumuna koji se našao na Forbsovoj listi milijardera. Procenjuje se da vredi 1,1 milijardu dolara.

Treći teniser sveta Rodžer Federer vredi 450 miliona dolara. Osim nagrada na turnirima, Švajcarac je novac zaradio pre svega od sponzora.

Ono što je interesantno jeste da se očekuje da se njegovo bogatstvo u narednih nekoliko godina udvostruči ili čak utrostruči.

Posle Novaka Đokovića na listi najbogatijih tenisera su Marija Šarapova, koja vredi 195 miliona dolara, potom slede Rafael Nadal (180 miliona dolara), Serena Vilijams (180 miliona), Andre Agasi (175 miliona), Endi Marej (165 miliona), Pit Sampras (150 miliona dolara), Džon Mekinro (100 miliona dolara).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading