Priča godine: Upoznajte Japanca koji je četiri godine živeo u Srbiji samo zbog Novaka!

Autor:

Sport

04.10.2019

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković podelio je na svom zvaničnom Instagram profilu priču o Joriju Jošiji, Japancu koji je čak četiri godine živeo u Srbiji.

Novak Đoković

Upravo je Novak insipirisao Jošiju da dođe  Srbiju. On je 2011. godine pitao oca da li može da se preseli u Srbiju, a nakon što je dobio dozvolu i blagoslov uputio se ka Pančevu.

Ovaj Japanac želeo je da bude neki novi Novak Đoković i zbog toga je došao u Srbiju kako bi upoznao najboljeg igrača sveta.

To nije uspeo u našoj zemlji, ali zato jeste u Japanu. Opširnije o ovom fantastičnom momku pročitajte u Đokovićevom komentaru:

- Ovaj momak me je totalno oduševio. Inspirisan mojom sezonom 2011 godine, pitao je oca da li može da ide da živi u Srbiju. Otac ga je pitao da mu pokaže strast. Ovaj mu je to pokazao i dobio dozvolu. 4 godine je živeo u Pančevu, igrao tenis, učio srpski i nadao se da može da me upozna i odigra jedanput tenis sa mnom. To se nije dogodilo za vreme njegovog boravka u Srbiji ali jeste ovde u Japanu. Privukao mi je pažnju njegov snimak koji mi je pokazao njego prijatelj pre nekoliko dana ovde u Tokiju. Na snimku je pričao srpski i molio me da odigramo tenis jednom jer ima veliku želju da igra na Grend Slemu. Pozvao sam ga da pogleda moj meč i da posle meča igramo tenis. Upoznao sam mnogo ljudi putujući po svetu ali ne znam da li sam ikada upoznao nekog ovako strastvenog tenisera sa toliko entuzijazma. Ulepšao mi je dan i učinio da doživim jedinstveno iskustvo koje mi je ispunilo srce radošću i srećom. Jako sam se zabavio i uživao. On priča srpski odlično i vrlo je duhovit. Ovo iskustvo me ne podsetilo koliko treba da budem svakodnevno zahvalan na mogućnosti da tako pozitivno utičem na živote mnogih ljudi. Blagosloven sam i počastvovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading