Kako je Nole postao "mašina"? Đoković obara rekorde i na filmskom platnu - najbolji teniser sveta sa najjačom ekipom održao lekciju zdravlja za kojom su poludele mase!

Autor:

Sport

18.10.2019

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jedan je od producenata u novom dokumentarnom filmu "Oni koje menjaju stvari" - The Game Changers. Film, koji je premijerno prikazan pre mesec dana, postao je najprodavaniji dokumentarni film svih vremena na Eplovoj platformi, a od 16. oktobra se pojavio na Netflixu i može da se gleda u Evropi i Srbiji.

RepublikaFoto: youtube.com/EXIT Festival
Novak Đoković

Pored Đokovića, producentski tim čine režiser Džejms Kameron, bodibilder, glumac i političar Arnold Švarceneger, devetostruka NBA olstar zvezda Kris Pol, petostruki prvak Formule jedan Luis Hamilton i legenda akcionih filmova Džeki Čen. Film, koji je režirao Oskarovac Luis (Luj) Psihojos, govori o eksploziji ishrane zasnovane na povrću u profesionalnom sportu.

Tema dokumentarca je ishrana na bazi biljaka, bez mesa, a kako mnogi misle da je meso jedini izvor proteina, u filmu stručnjaci i vrhunski sportisti pričaju o svom iskustvu veganske isharane koja podrazumeva konzumiranje isključivo biljne hrane. Sportisti koji se hrane na ovakav način, proteine uzimaju isključivo iz biljaka, a takva ishrana im donosi čak 35 posto bolje rezultate u odnosu na druge sportiste.

Arnold Švarceneger u trejleru upozorava da "ne mora da znači da si pravi muškarac ako jedeš meso", kao što se nameće u reklamama, već da je to samo marketing.

- Ovaj film je veoma inspirativan za mene kako privatno, tako i poslovno. Ponosan sam što sam deo ovog tima- napisao je Đoković na svom Tviter profilu nakon što je izašao trejler za dokumentarni film.

Inače, Novak je često govorio o svom načinu ishrane i nailazio na kritike kako bi "trebalo da jede meso", prvenstveno zbog činjenice da je profesionalni sportista. Ipak, on savete nije poslušao, a njegovi rezultati na teniskom terenu su jasan znak da ovim načinom ishrane izvlači svoj maksimum.

Baš kao i ostali sportisti koji su se pojavili u novom ostvarenju, a kojima je veganska ishrana pomogla da ostvare vrhunske rezultate i Novakova ishrana bazira se na unosu proteina iz biljaka. Sportisti koji se sada ovako hrane tvrde da imaju više energije, a iako su u početku postojali određeni strahovi, osećaju se kao "mašine".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading