Šta je Novaku potrebno da bi ostao prvi do kraja godine?

Autor:

Sport

27.10.2019

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ponedeljka Rafael Nadal je prvi na ATP listi, ali Novak Đoković ima šansu da ga prestigne u poslednja dva turnira sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Može do prvog mesta!

Do kraja godine još se igra Masters u Parizu i završni masters u Londonu. Novak će imati 1280 bodova manje od Nadala, što znači da ukoliko ne bude povreda za Španca srpski teniser mora da osvoji oba turnira.

To bi, uz sve pobede na završnom Mastersu značilo da bi Novak uzeo 2.500 bodova. U slučaju perfektnog završetka sezone za našeg tenisera Nadal bi morao da osvoji manje od 1220 bodova na poslednja dva turnira.

U Parizu se za finale dobija 600 bodova, za polufinale 360, a četvrtfinale 180 bodova. Tu bi mnogo mogao da pomogne Rodžer Federer pobedom nad Nadalom u polufinalu.

Na završnom Mastersu svaka pobeda u grupnoj fazi vredi 200 bodova, za polufinale se dobija još 400, a za pobedu u finalu 500 bodova,

To znači da bi sa dva polufinala Rafaela Nadala, ili sa njegovim finalom u Parizu i porazom u polufinalu u Londonu Novak uz sve pobede do kraja sezone mogao da ostane prvi na kraju ove godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading