Zverev savladao Medvedeva za polufinale u Londonu - Nadal ispao!

Autor:

Sport

15.11.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Zverev poslednji je polufinalista Završnog Mastersa u Londonu. On je posle sat i 20 minuta igre savladao Danila Medvedeva sa 2:0 u setovima 6:4, 7:6(4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zverev u polufinalu u Londonu

Nemac je ovim trijumfom ujedno eliminisao i prvog tenisera sveta Rafaela Nadala sa turnira.

Što se tiče poslednjeg duela grupne faze, u njega je Danil Medvedev ušao potpuno lagodno, što ga je koštalo gubitka gema na svoj servis već na startu.

Kasnije se u toku prvog dela igre Rus konsolidovao, ali podatak da nije imao nijednu brejk šansu dovoljno govori o sigurnoj igri, pre svega servisu Aleksandra Zvereva.

Sve što je ruski teniser uspevao da uradi je da dolazi do jednog ili dva poena na protivnikov servis, kada bi, kao po pravilu, Nemac ubacivao u veću brzinu i sa nekoliko asova ili servis vinera uspevao da izbegne neprijatne situacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Drugi deo igre bio je mnogo ujednačeniji, Medvedev je sigurno dobijao gemove na svoj servis, a jedinu brejk loptu koju je nemački teniser imao u devetom gemu, Rus je uspeo da spasi i da malo po malo II set uvede u taj-brejk.

Četvrti teniser planete se dobro držao sve do 3:3, kada je Zverev novim mini-brejkom "prelomio" ovaj duel i rutinski, peti put u karijeri savladao Medvedeva.

Polufinala su na programu već u subotu. Snage će odmeriti Stefanos Cicipas i Rodžer Federer (15.00), odnosno Aleksandar Zverev i Dominik Tim (21.00).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading