Nole je najbolji u istoriji "belog sporta"! Statistika i brojevi koje nemaju ni najveći rivali - Amer mu se poklonio!

Autor:

Sport

12.12.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi igrač planete Novak Đoković je teniser decenije u izboru specijalizovanog teniskog sajta "tennis.com" U prilog tvrdnji pomenutog portala jeste i statistika našeg asa u duelima sa Top 5 igrača tokom poslednje decenije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naime, Nole ima skor 80:38 protiv pet najboljih igrača, a 10:5 protiv broja 1. Rafael Nadal ima nešto slabiji učinak - 49:38 protiv Top 5 i 8:12 u mečevima sa brojem 1.

Što se tiče Rodžera Federera, skor Švajcarca je još slabiji 47:41 i 7:16 tokom poslednjih 10 godina. 

I Endi Rodik, koji je često u prošlosti znao da kritikuje Novaka Đokovića je ostao bez teksta.  


- Au, ovo je neverovatno, impresivno - napisao je Rodik na Tviteru. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Rodik
Najbolji srpski sportista svih vremena od 2010. na ovamo osvojio je 15 od ukupno 16 grend slem trofeja. Upisao je samo 24 poraza uz impresivnih 216 pobeda, od kojih su neke bile epske.

Osvojio je rekordnih sedam titula na Australijan Openu, u poslednjih 10 godina čak pet puta podigao je vimbldonski trofej, od čega je tri puta u finalu rušio Federera (2014, 2015, 2019), koji se smatra "kraljem" tog turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Slavio je i na Rolan Garosu 2016, kao i tri puta na Ju Es openu, čime je postao jedan od retkih u istoriji koji su kompletirali sve grend slem trofeje.

On je čak četiri puta osvojio prestižnu nagradu Laureus, a na prvom mestu ATP liste ukupno je proveo do sada 275 nedelja, čime zauzima treće mesto na večnoj listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading