Đoković: Konačno imam vremena da radim ono što ne mogu tokom sezone!

Autor:

Sport

29.12.2019

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković se priprema za novu sezonu koju će početi na ATP kupu, da bi posle toga išao u Adelajd i u Melburn na prvi Gren slem turnir u godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Poslednje tri-četiri nedelje u sezoni bile su vrlo intenzivne sa mnogo mečeva, a ATP kup je tu iza ugla. Ipak, ostalo je još vremena da radim na nekim stvarima koje će, nadam se, poslužiti kao dobra baza za predstojeću sezonu. Tokom priprema se radujem tome da se vratim na teren i da radim na nekim stvarima za koje obično nemamo vremena tokom sezone – kada se turniri ređaju, teško je da od nule radiš na svom telu i na svojoj igri- rekao je Đoković.

Profesionalac je već skoro deceniju i po, tako da Novak zna šta mu je činiti u međusezoni.


- Moraš da sedneš sa svojim timom i da postigneš dogovor o planu i programu koji će se sprovoditi na nedeljnom nivou. To radimo mnogo godina već, iskustvo pomaže. Ako uživaš u procesu i prihvatiš bol, onda i boli manje. Ali kažu "no pain no gain", moraju se uložiti sati rada. Treba na terenu raditi strateški i sve to ukombinovati sa kondicijom, snagom i izdržljivošću jer tenis zahteva da budeš najbolji u svakom segmentu – i kretanje, talenat, veština- rekao Je Đoković.

ATP kup na programu je u 3. do 12. januara, Srbija je u grupi sa Francuskom, Čileom i Južnom Afrikom, a Australijan open počinje 20. januara i na njemu Đoković brani titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading