Kada Novak vidi ovu vest neće verovati svojim očima: Englezi su pakovali Đokoviću razne afere, ali ovo nikako nismo očekivali od njih!

Autor:

Sport

05.01.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković nije omiljeni teniser Englezima, ne samo navijačima nego i tamošnjim medijima, koji su često drugom teniseru sveta "pakovali" afere. Ali, ovog puta su nas prijatno iznenadili.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

U izboru čitalaca londonskog dnevnika Ivning standarda za najboljeg stranog sportistu decenije na svetu pobedio je srpski teniser. Novak Đoković je iza sebe ostavio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali i fudbalera Lea Mesija, atletičara Juseina Bolta...

Sportska redakcija Standarda kandidovala je Srbina zbog 15 grend slem titula od 2010. godine, što je na njihove čitaoce ostavilo jači utisak nego rekordi i zlata sprintera s Jamajke ili golovi i trofeji Lionela Mesija. Srbin je dosad u karijeri osvojio 16 grend slem turnira, 77 ATP titula, a od 2001. je u samom vrhu svetskog tenisa. Očigledno ima Engleza koji to izuzetno cene. 

U ženskoj konkurenciji pobedila je američka plivačica Keti Ledecki, koja je uspesima od 15. godine na OI u Londonu 2012. godine zasenila rezultate svojih zemljakinja, teniserke Serene Vilijams i gimnastičarke Simon Bajls.

Britanci su za najboljeg domaćeg sportistu izabrali Luisa Hamiltona. Ostrvljani su mogli da glasaju za Luisa Hamiltona, Endija Marija i Moa Faraha. Titulu najboljeg poneo je šampion Formule 1, jer je Hamilton pet od svojih šest šampionata osvojio u protekloj deceniji.

Za najboljeg parasportistu decenije proglašen je legendarni japanski teniser u invalidskim kolicima Šingo Kunijeda, koji je osvojio 29 grend slemova u sing i dubl konkurenciji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading