Nema odlaganja Australijen opena!

Autor:

Sport

07.01.2020

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori Australijan opena objavili su da ne očekuju nikakva odlaganja i da će takmičenje u Melburnu početi kada je i planirano, 14. januara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rod Lejver i Novak Đoković

Prvi Grend slem sezone zvanično počinje 20. januara i traje do 2. februara, ali mu prethode kvalifikacije, koje kreću šest dana ranije.


Požari širom Australije bukte još od septembra, zahvaćeni su miliona hektara, a barem 24 osobe izgubile su život u njima.

Kvalitet vazduha u Melburnu je dostigao „veoma nezdrav“ nivo, ali su organizatori turnira najavili dodatne mere da bi se postarali da turnir bude održan bez trzavica.

- Prognoza je dobra. Ne očekujemo nikakva odlaganja i uveli smo dodatne mere da bismo se postarali da se Australijan Open održi po planu. Kao i uvek, zdravlje i bezbednost naših igrača, kao i osoblja i navijača, nam je prioritet i izdvojili smo znatna dodatna sredstva za analizu, nadgledanje i logistiku da bismo to obezbedili tokom turnira. Na licu mesta ćemo imati meteorološke stručnjake i one zadužene za kvalitet vazduha, koji će uživo analizirati sve dostupne podatke i vršiti procenu u realnom vremenu. Te informacije ćemo koristiti na sličan način kao što je slučaj u ekstremnim vremenskim uslovima kao što su velike vrućine i kiša - rekao je direktor turnira Kreg Tili.


Vidljivost u Melburnu je u pojedinim delovima grada i okolnim mestima trenutno na manje od kilometra, a indeks kvaliteta vazduha je dostigao 213 u ponedeljak. Sve iznad 200 se smatra izuzetno nezdravim.

Za sada nema nikakvih problema što se tiče dima na ATP kupu, koji se održava u Sidneju, Brizbejnu i Pertu. S druge strane, čelendžer u Kanberi je morao da bude izmešten u Bendigo, koji je udaljen 450 kilometara, a pojedini fudbalski i košarkaški mečevi su morali da budu odloženi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading