Srbija je u polufinalu ATP Kupa: Sjajni Lajović rutinski odradio pola posla - Đoković se mučio sa Šapovalovim, pa pobedio na iskustvo!

Autor:

Sport

10.01.2020

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će igrati polufinale premijernog ATP Kupa, pošto je Novak Đoković pobedio Denisa Šapovalova i doneo svojoj reprezentaciji drugi poen u duelu sa Kanadom. Prethodno je Dušan Lajović pobedio Feliksa Ože-Alijasima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser pobedio je mladog Kanađanina sa 4:6, 6:1, 7:6 posle dva sata i 40 minuta igre.

Namučio se Đoković u meču sa Šapovalovim. Nije ga služio servis onako kako je očekivao, teško mu je bilo da pročita nameru rivala, ali je na kraju pokazao koliko je mentalno jak.

Iako Novaka nije naročito služio prvi servis na početku, drugi teniser sveta je sa nulom dobio prvi gem. Ipak, istom meromje uzvrtio Kanađanin.

U četvrtom gemu se razvila borba, zapretio je Đoković, ali ipak nije došao do brejk lopte. I dalje je Novak tražio prvi servis, pa je u devetom gemu prepustio servis Šapovalovu, a onda je Kanađanin prvi stigao do seta.

Igrao je sa mnogo samopouzdanja Šapovalov, trudio se da diktira ritam. To mu je donelo i nove brejk lopte u trećem gemu. Ipak, posle velike borbe i dugih razmena, Đoković je uspeo da spase obe.

Kaznio je rivala drugi teniser sveta odmah u narednom setu. Promašivao je Denis prvi servis, pa je Novak došao do brve brejk lopte u meču. Realizovao ju je zahvaljujući greškama rivala i poveo sa 3:1. U toj situaciji, Đoković je bez problema uspostavio kontrolu, napravio još jedan brejk i došao do seta sa 6:1.

Odluka je pala u taj-brejku posle po jednog brejka na obe strane. Đoković je zaigrao na iskustvo stekao veliku prednost koju, iako je propustio 3 meč lopte Kanađanin nije mogao da stigne.

Lajović je u prvom meču u Sidneju slavio sa 6:4, 6:2.

Srpski teniser je igrao odlično, služio ga je forhend i maksimalno je koristio svaku priliku koju mu je pružio rivala. Kanađanin nije mogao da pronađe udarce kojima bi odgovorio Lajoviću, pa je napravio veliki broj grešaka. Lajović je napravio brejk u 5. gemu prvog seta i rutinski ga priveo kraju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sredinom drugog seta je Lajović došao do brejka, pošto je iskoristio petu brejk loptu u desetominutnom četvrtom gemu.

Još jednom je Dušan oduzeo servis rivalu, iskoristio je maksimalno nesigurnosti rivala i došao do 5:2. Bez problema je onda došao i do pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading