Đoković ostao bez teksta: Kao kad smo u Beogradu igrali finale Dejvis kupa!

Autor:

Sport

10.01.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković oduševljen je atmosferom na stadionu u Sidneju gde se igraju mečevi finalne faze premijernog ATP Kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srbija je u četvrtfinalu sa maksimalnih 3-0 pobedila Kanadu i plasirala se među četiri najbolja tima, a u noći između petka i subote (od 01.00) igra za plasman u finale protiv tima Rusije.

Novak je imao dosta posle u meču protiv Denisa Šapovalova, slavio je u tri seta, 4:6, 6:1, 7:6 (4). Priznao je da odavno nije bilo tako tesno protiv tenisera iz Kanade.

- Bio je to neverovatan meč. Ako me sećanje ne vara, mislim da je to bio moj najizjednačeniji meč sa Denisom do sada. On je od onih igrača koji je mnogo napredovao u poslednjih nekoliko meseci i jedan od onih na koje ozbiljno treba računati na narednim turnirima.

- Igrao je vrlo agresivan tenis, servirao je odlično. Borili smo se do poslednjeg poena, bilo je neverovatno uzbudljivo. Žeo mi je zbog njega jer je svakako zaslužio više od ovoga - kaže Đoković.

Novaka je posebno oduševila atmosfera na tribinama. Stekao se utisak kao da se meč igrao negde u Srbiji, u "Ken Rouzvol" areni bilo je zaista mnogo srpskih navijača.

- Ovo je verovatno bila najbolja atmosfera u kojoj sam igrao na takmičenju ovog tipa. Možda jedino to finale Dejvis kupa koje smo igrali u Beogradu može da se poredi. Podrška srpskih navijača bila je ključni faktor za naš plasman u polufinale na prvom izdanju ATP kupa. Imamo velike ambicije, nadamo se da možemo da osvojimo i titulu - kaže branilac trofeja na Australijan Openu.

Kaže da bi voleo da uvek može da igra u ovakvom okruženju.

- Lakše je kada je većina publike na stadionu uz vas. Osećate tu snagu. Kada tonete, oni vas podignu. Osećate i veću odgovornost jer vas mnogo njih bodri i tridite se da im priuštite najbolju igru. U takvoj atmosferi, jednostavno, želite uvek da igrate, ali to nije moguće. Zato ću se truditi da sačuvam u sećanju ove momente i prisetim ih se gde god budem bio - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading