Novakov trener: Đoković će ponovo biti najbolji, ali biće potrebno vreme

Autor: b92.net, Republika

Sport

01.10.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi kondicioni trener Novaka Đoković, Marko Paniki izjavio je da srpski teniser može da se vrati na prvo mesto ATP liste.

 

RepublikaFoto: Tanjug
Đoković se početkom naredne godine vraća na teren

Paniki je rekao da je Đokovića dugo poznaje.

- Moji igrači i ja smo često trenirali sa njim. Saradnja sa Novakom krenula je u na Mastersu u Monte Karlo kada su me njegovi ljudi pitali kakav je moj status. Nisam uopšte znao da je prekinuo saradnju sa njegovim dugogodišnjim saradnicima. Posle toga smo videli u Rimu, a potom i Parizu da dogovorimo detalje - rekao je Paniki za "Tenniscircus". 

On je rekao da je zajedno sa Đokovićem konsultovao nutricioniste.

- Kontaktirali smo nutricioniste koji rade sa sportistima koji su vegetarijanci kako bismo našli pravu dijetu. Neće se mnogo promeniti od prethodnih navika, mada posebno vodimo računa da mu ne nedostaju recimo gvožđe i vitamini kako bi imao dovoljno energije - rekao je Italijan. 

Đoković će u narednoj sezoni sarađivati sa Andreom Agasijem, a možda i sa Mariom Ančićem. 

- Agasi će biti glavni, a Đoković sada traži osobu koja može da bude sa njim stalno i da ga prati tokom svih turnira. To je trebalo da bude Mario Ančić, ali on ima posao u Njujorku i ne može to da mu pruži. Očekujem da će Novak u narednim danima saopštiti i drugog trenera - istakao je Paniki.

On je istakao da je Đokoviću potrebno vreme da bi se vratio na vrh ATP liste.

- Đoković je kao bolid Formule 1. Ne mislim da bilo šta treba menjati ili unapređivati kada je u pitanju ta fizička strana. Biće potrebno vremena za to. Novak je veliki sportista i, što je važno, ima motiv da ponovo bude najbolji - zaključio je Paniki.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading