Đoković na "sedmom nebu" pred Australijan Open!

Autor:

Sport

13.01.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugi teniser sveta Novak Đoković smatra da nema jasnog favorita na predstojećem Australijan openu. Prvi Gren slem turnir sezone počinje 20. januara, a Novak brani trofej koji je osvojio prošle godine po sedmi put.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Tada je sjajnom igrom pobedio večitog rivala, Španca Rafaela Nadala, od kog je bio bolji i u nedelju u sudaru na ATP Kupu kada je slavio sa 6:2, 7:6 (4).

- Mislim da je ove godine Australijan open prilično otvoren, baš kao i bilo koji drugi od Gren slem turnira. Mislim da nema jasnog favorita. Tu su, očigledno pored mene i Rodžer Federer i Rafael Nadal, pre svega zbog iskustva, pozicija na listi, otuda smo uvek među favoritima- rekao je drugi reket sveta.

- Međutim, tu imate i Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Dominika Tima koji prikazuju zaista odličan tenis- kaže Đoković.

Članovi takozvane "velike trojke", Federer, Đoković i Nadal, osvojili su titule na poslednjih 12 Gren slem turnira, ali Novak kaže da trijumf Cicipasa na ATP Tur finalu u Londonu pokazuje da su mladi igrači spremni da se bore za najveće titule.

- Pokazali su zrelost na najvećoj sceni, da mogu da izazovu najbolje igrače na svetu i pobede ih. Svi pričaju o tome kako će igrač te nove generacije osvojiti Grend slem. Čini se da su sve bliži tome. Nadam se da to neće biti slučaj ove godine, ali videćemo- dodao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

ATP Kup je u svakom pogledu položio ispit, a Novak kaže da mu je sve ovo mnogo značilo.

- Ovo je savršena priprema za Melburn. Zaista nisam znao šta da očekujem od ovog događaja. Nisam znao ni koliko daleko možemo da doguramo. Nadao sam se da ćemo proći grupnu fazu, a posle, šta bude. Ipak, ova vrsta timskog takmičenja je nešto posebno. Sad sam na sedmom nebu što se tiče emocija, nadam se da ću tu pozitivnu energiju preneti i na Australijan open- rekao je Novak.

Na pitanje, da li bi, kako je ranije govorio, trebalo spojiti Dejvis kup i ATP kup u jedno takmičenje, odgovorio je potvrdno.

- Da, svakako. Pre svega zato što je teško za dva turnira sa sličnim, gotovo identičnim formatom da koegzistiraju u samo šest nedelja između njih. Neizbežno je da ubuduće imamo jedan Superkup- zaključio je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading