Federer gospodski i bez dlake na jeziku: Ovo je zlatna era tenisa, bez sumnje, Nole i Rafa mogu da me prestignu!

Autor:

Sport

16.01.2020

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rafael Nadal imaće priliku na Australijan openu da se primaknu Rodžeru Federu, rekorderu po broju osvojenih grend slem titula...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Švajcarac ima 20 velikih trofeja, Španac 19, a srpski as, koji brani trofej u Melburnu, 16. 

- S obzirom na to kako se stvari kreću, očigledno je da će Rafa i Novak osvojiti više, jer su toliko dobri. Na kraju prošle sezone su pokazali da imaju još toga da ponude. To će se dogoditi, neizbežno je. Možda kasnije neće biti tako teško, jer će igrači videti šta smo mi uradili. Nisu videli da to može da uradi samo jedan čovek na svakih 30 godina. Videli su kako to rade trojica, u kratkom periodu, odmah posle "Pistolera" (Pit Sampras). Mislim da će igrači više verovati u sebe - kazao je Federer pred početak Australijan opena.

Priznaje da ni sam nije očekivao da će osvojiti 20 grend slem titula, ali je bio previše skroman.

- Nadao sam se možda jednom, iskreno, na počeku karijere. Kada sam igrao protiv Novaka pomislio sam: "On je dobar, možda bi mogao da osvoji grend slem". Rafa će verovatno da osvojio Rolan Garos. Možda jednom ili nekoliko puta". Ali ne misliš da će to biti 12 puta, niti da će biti serije bez poraza na betonu ili šljaci od devet meseci. Takve stvari se vremenom grade. Mislim da sada postiji grupa momaka za koje mislim da će osvojiti bar četiri ili pet grend slemova, što može da dovede do 15 - iskren je 38-godišnji as.

Naravno, nije Federeru svejedno što bi Nadal i Đoković mogli da ga nadmaše.

- Naravno da te briga, donekle, to je normalno. Ja sam se toliko ugledao na Samprasa da mi je ponekad bilo neprijatno kad sam obarao njegove rekorde. To nije nešto što sam ikad želeo. Dogodilo se. Znao sam da je to veliki trenutak u našem sportu. Takvi se trenuci pamte. Ako sada neko drugi prestigne mene, to je valjda OK. To je suština sporta. Sve je u brojevima, mnogo toga je u rekordima. Ja sam imao svoje trenutke i uvek sam govorio, sve što dođe posle 15. grend slema je bonus. Posebno posle povrede kolena 2016. godine sve što je dolazilo bilo još veći bonus. Nadao sam se novom Slemu, a osvojio sam još tri - istakao je Švajcarac.

Federera već godinama šalju u penziju, ali Švajacarac se ne da. Nema sumnje da bi Nadal i Đoković voleli da igraju u njegovim godinama na njegovom nivou.

- Mislim da će biti vrlo uzbudljivo videti koliko dugo će moći još da igraju. Koliko će još moći da pobeđuju? Možda ih čekaju neverovatne godine. To je moje mišljenje. Ovo je zlatna era tenisa, bez sumnje - zaključio je Rodžer Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading