UZMI, NOLE, OSMU TITULU!

Autor: Predrag Vuković

Sport

20.01.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (32) pali motore u Melburnu u pokušaju da uđe u istoriju - da dođe do rekordne, osme titule! Najbolji srpski teniser sprema se za odbranu trofeja na Australijan openu (20. januar - 2. februar), a na prvom stepeniku je Nemac Jan-Lenard Štruf (29 godina, 37. na ATP listi). Taj meč biće danas poslednji na centralnom terenu "Rod Lejver arene" i ne bi trebalo da počne pre 11 časova (Eurosport 1).

Novak Đoković

Štruf nije teniser koga Nole treba da se plaši, u međusobnim duelima je 2:0 za Srbina, ali bi moglo biti manjih poteškoća jer Nemac voli tvrdu podlogu i umeo je da zada probleme najboljim teniserima sveta na betonu, posebno u prethodne dve godine. Međutim, jasno je, Nole ako želi da dođe do 17. grend slema, nebitno je ko je s druge strane mreže.

APSOLUTNI FAVORIT

Forma koju je prikazao na ATP kupu daje za pravo Novakovim navijačima da se nadaju novom trofeju. Isto procenjuju i svetske kladionice, koje na našeg asa daju kvotu prosečno 2,20, i stavljaju ga na mesto favorita za osvajanje pehara. Govoreći o šansama za uzimanje novog grend slema, Nole nije isključio mlade snage Medvedeva, Cicipasa i Tima.

- Oni su jako, jako blizu da uzmu najvažniji trofej. To je očigledno. Bukvalno ih deli jedan set. U vrlo bliskoj budućnosti verujem da to može da se desi i desiće se nekada. To je neizbežno - rekao je Đoković.

MOĆNE VEŠTINE

Novak smatra da im ne nedostaje znanja i snage za slem.

- Oni poseduju veštine koje su veoma moćne. Sledeća generacija tenisera je vrlo fizički jaka i profesionalna. To je dobar znak. Ali, da biste osvajali slemove, morate da budete konstantno na vrhunskom nivou godinama. To od igrača zahteva mentalnu i emocionalnu zrelost i iskustvo da shvati svoju snagu, ali i svoje strahove - dodao je on.

On, Rafa i Rodžer to poseduju, zato su i uspešni, smatra Novak.

- U prethodnih 10, 15 godina znali smo da moramo da budemo mentalno jaki u ovim situacijama. To nam i dalje daje malu prednost u odnosu na ostale. Vrlo sam motivisan, kao i nekada, a Federer i Nadal su mi bili inspiracija kroz karijeru - zaključio je Đoković.

Organizator Australijan opena odredio je rekordne nagrade ove godine za učesnike. Nagradni fond je 71 milion australijskih dolara, što je oko 44 miliona evra. Pobedniku turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće 2,53 miliona dolara, a finalisti duplo manje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading