Đoković spreman za 8. titulu: Evo zašto mu prija Melburn!

Autor:

Sport

19.01.2020

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam puta je Novak Đoković osvajao na Australijan Openu, a u ponedeljak započinje pohod na osmu titulu. Novak kaže da mu Melburn i Australija jako prijaju i otkrio zašto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Različiti su razlozi zašto dobro igram ovde, jedan je što sam svež i motivisan, kao i mnogi drugi. Dalje, odgovara mi energija ovog mesta i ove zemlje, prija mi što je sportska nacija, grad koji neguje sportske vrednosti i ljudi dosta prate tenis. Motivisan si da igraš najbolje kada si u takvom okruženju, a već na startu sezone je jedan od četiri najbitnija turnira u kalendar- rekao je Đoković i dodaje:

- Polazilo mi je za rukom često da na najbolji mogući način počnem sezonu – svaki put kada se vratim osvežim ta sećanja i to mi ulije dodatno samopouzdanje i snagu pred izazove- rekao je najbolji srpski teniser.

Prvi Novakov rival jeste 37. teniser sveta Jan-Lenard Štruf, skor je 2-0 za srpskog tenisera, a poslednji put igrali su prošle godine na Rolan Garosu, prethodno još 2017. godine u Dohi.

- Štruf je mnogo opasniji igrač na bržim podlogama iako je igrao četvrto kolo Rolan Garosa i dobar je i na šljaci. Zbog visine i ubojitog servisa, kao i agresivne igre sa osnovne linije, mnogo je nezgodniji igrač za tvrdu podlogu. Očekujem da će biti zahtevan meč, pogotovo na riternu, to je ključ – koliko mogu ja efikasno da serviram i da mu ne dajem šanse, a da sa druge strane pokušam da vratim što više prvih servisa i da uđemo u razmenu, tada imam veće šanse- dodao je drugi igrač sveta.

Meč Đoković – Štruf na programu je u ponedeljak oko 11.00 po srednjoevropskom vremenu, posle meča Ešli Barti – Lesja Curenko koji počinje u 9.00.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading