Rutinske pobede favorita: Cicipas, Dimitrov, Barti i ostali po planu u prvom kolu AO!

Autor:

Sport

20.01.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u ponedeljak pobedio Italijana Salvatorea Karuza sa 6:0, 6:2, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

Prošlogodišnji polufinalista Australijan opena, šesti teniser sveta, do pobede je stigao posle sat i 43 minuta igre.

Njegov naredni protivnik biće Nemac Filip Kolšrajber, koji je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Markosa Girona u tri seta - 7:5, 6:1, 6:2.

Plasman u drugo kolo obezbedio je i Bugarin Grigor Dimitrov koji je posle dva i po sata borbe slavio protiv Argentinca Huana Londera sa 4:6, 6:2, 6:0, 6:4. Dimitrov će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Leonardo Majer - Tomi Pol.

Prva teniserka sveta, Australijanka Ešli Barti plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedila Lesju Curenko iz Ukrajine sa 5:7, 6:1, 6:1.



Barti je loše počela meč, u prvom setu je tri puta gubila svoj servis, ali je u nastavku zaigrala mnogo bolje pa je protivnici u naredna dva seta prepustila samo dva gema.

Australijanka će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv pobednice meča Polona Hercog – Rebeka Peterson.

Prvu prepreku u Melburnu preskočila je i nekadašnja prva teniserka sveta, Dankinja Karolina Voznjacki, koja je najavila da će nakon Australijan opena završiti karijeru. Ona je u prvom kolu bila bolja od Amerikanke Kristi An sa 6:1, 6:3.

Dalje je prošla i Čehinja Petra Kvitova koja je slavila protiv zemljakinje Katerine Siniakove sa ubedljivih 6:1, 6:0 posle samo 50 minuta igre. Njena naredna protivnica biće Paula Badosa iz Španije.

Plasman u drugo kolo Australijan opena u ponedeljak su između ostalih, obezbedile i Nemica Julija Gerges, Hrvatica Petra Martić, kao i Amerikanka Sofija Kenin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading