(VIDEO) Kirjos namučio Rafu, ali Nadal je pokazao klasu, Zverev sa pola snage prošao dalje!

Autor:

Sport

27.01.2020

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal ostvario je plasman u četvrtfinale Australijen opena pošto je savladao domaćeg tenisera Nika Kirjosa rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 7:6). Meč je trajao tri sata i 38 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Prilično lako je Španac stigao do prednosti u prvom setu nakon što je osvojio četvrti gem na servis rivala u veoma uzbudljivoj razmeni udaraca.

Uspeo je da se vrati Kirjos u meč, vratio je brejk i do kraja seta održao prednost i osvojio ga.

U trećem setu viđena je prava drama, nakon što nije bilo brejkova usledio je veoma uzbudljivi taj-brejk u kojem je Nadal iskoristio drugu set loptu i ponovo stigao do prednosti.

"Brejknuo" je prvi teniser sveta Australijanca u trećem gemu četvrtog seta, Kirjos je vratio brejk, pa smo na kraju gledali neverovatan taj-brejk.



U jednom trenutku, Australijanac je imao prednost od 3:2, ali je Nadal preokrenuo rezultat i slavio sa 7:4 u taj-brejku.

Španca u četvrtfinalu očekuje okršaj sa Austrijancem Dominikom Timom.

U četvrtfinale prestižnog turnira plasirao se i Nemac Aleksandar Zverev koji je savladao Rusa Andreja Rubljova rezultatom 3:0 u setovima (6:4, 6:4, 6:4).

Meč je trajao sat i 37 minuta.


Gledali smo tri veoma slična seta, u svakom je bio presudan brejk Zvereva koji je zahvaljujući ovoj pobedi napravio najveći uspeh kada je u pitanju učešće na Australijan openu.

Nemac će se za polufinale boriti sa Švajcarcem Stenom Vavrinkom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading