"Ključ je u reternima i agresivnosti!"

Autor:

Sport

27.01.2020

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković u utorak u devet časova po srednjoevropskom vremenu igra meč četvrtfinala na Australijan Openu. Protivnik mu je Kanađanin Miloš Raonić, 32. nosilac na ovom turniru, igrač kojeg je do sada pobedio u svih devet mečeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na Grend slemu su se sastajali dva puta, a od toga jednom baš u Melburnu, tačnije 2015. godine u četvrtfinalu.

Novak je slavio u tri seta, a na pitanje šta je tajna njegovih uspeha u mečevima sa Raonićem, na početku se našalio:

- Zemljak je, pa se dogovorimo pre meča! Šalim se, naravno- nasmejao se Novak i nastavio.

- Imao sam dosta uspeha protiv njega zato što sam dosta dobro reternirao, čitao njegove servise. Ključ je zapravo u tome. Naravno, druga najbitnija stvar je da budem strpljiv, ali isto tako i agresivan kada se pruži prilika da se napadne. On je visok, težak, snažan, to ima svoje prednosti, ali i mane- rekao je Đoković.

Osim Marjana Vajde poslednjih nekoliko dana sa njim je i Goran Ivanišević koji je ranije imao priliku da trenira Miloša, tako da će i to biti od koristi.

- Znam otprilike šta mi je činiti taktički. Spremiću se, naravno, sa svojim timom. Goran je takođe bio njegov trener, a ključ će zapravo biti u tome koliko dobro mogu da reterniram, da ga nateram da odigra uvek udarac više. Jer on mnogo poena dobija na servis, bilo asova bilo vinera, tako da je rasterećen, ali ako mu vraćate i terate ga na dodatni udarac, to je drugačija slika- objašnjava šampion Australijan Opena.

Kaže da je srećan što Raonić opet igra tenis.

- Drago mi je da je zdrav, da igra dobro, jer je on je on jedan od igrača koji se najviše povređivao u poslednjih pet godina. Zaslužuje da bude u završnicama ovih velikih turnira i drago mi je zbog njega- zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading