Nesalomivi kralj Melburna: Đoković iz nokdauna do 8. titule na AO, Tim mora još da raste za prvi Gren slem!

Autor:

Sport

02.02.2020

08:05 >> 12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković je novi-stari kralj Melburna pošto je u finalu Australijan Opena savladao Dominika Tima u nestvarnom meču posle pet setova rezultatom 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković napada 8. titulu u Melburnu

U meču punom preoketa srpski as se odužio Austrijancu za poraze na Rolan Garosu i Završnom turniru, a pobeda je još slađa jer će naš najbolji teniser od ponedeljka ponovo biti prvi na ATP listi gde će preskočiti večitog rivala Rafaela Nadala, koji je upravo izgubio od Dominika Tima u četvrtfinalu prvog Gren slema u sezoni.

Dobrim servisima je Novak počeo meč, pa je bez problema došao do prvog gema.

Na isti način uzvratio je Tim, pa se na 40:15 činilo da će i Austrijanac osvojiti svoj servis gem. Ipak, u nastavku je agresivnije zaigrao Đoković. U razmenama je diktirao ritam, pa je iskoristio prvu brejk loptu. Lako je potom aktuelni šampion potvrdio brejk za 3:0.

Zapretio je srpski teniser i u četvrtom gemu, ali je zahvaljujući dobrom početnom udarcu Austrijanac uspeo da se izvuče i upiše na semafor.

Đoković nije imao problema kada je ubacivao lopticu u igru, nastavio da pritiska rivala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Međutim u 7. gemu su se stvari preokrenule. Greškama je Novak pomogao Dominiku da dođe do prve brejk lopte. Uspeo je Tim da uspostavi kontrolu i oduzme servis gem protivniku za 4:3.

Imao je Srbin odmah priliku da vrati brejk, ali je Austrijanac spasao brejk loptu i izjednačio na 4:4.

Odgovorio je dobrim servisom drugi teniser sveta, pa je poveo sa 5:4.

U narednom gemu je ponovo napao Srbin, pa je došao do prve set lopte. Borio se tim, ali je u ključnim momentima grešio, te je Novak brejkom došao do seta 6:4.

Već u trećem gemu drugog seta je Tim preuzeo inicijativu. Pomogao mu je Đoković greškama. Austrijanac je iskoristio treću brejk loptu za 2:1, pošto je Srbin napravio duplu servis grešku.

U šestom gemu je imao Novak priliku da vrati izgubljeno, pošto je stigao do brejk lopte. Ipak, nije mu tim dozvolio da se vrati. Austrijanac je udarao svom snagom, precizno pa je poveo 4:2.

U osmom gemu je Novak ponovo pod pritisak stavio rivala. Popustio je Tim u razmenama, napravio je nekoliko grešaka, što je Srbinu pomoglo da dođe do brejka za 4:4.

Ipak, već u sledećem je ponovo poklekao Đoković. Imao je drugi teniser sveta problema sa servisom, pa je pogurao rivala ka novom brejku 5:4.

Austrijanac je igrao na potrebnom nivou, pa je dobio drugi set sa 6:4.

I dalje Đoković nije bio na željenom nivou, pravio je suviše greški, što je pomoglo Timu da dođe do brejka već u prvom gemu trećeg seta.

Iako je već u narednom gemu Đoković imao priliku da vrati brejk, ponovo nije uspeo da parira rivalu kad je trebalo. Tim je delovao sigurnije, odlučnije , pa je poveo 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nije Austrijanac odustajao, dok je Srbinu bilo teško da veže nekoliko dobrih udaraca. Sve to rezultiralo je novim brejkom Tima, koji je poveo sa 3:0.

Tek u petom gemu Novak se upisao na semafor za 4:1, još samo jedan gem je uspeo da osvoji do kraja 3. seta.

Aktuelni šampion je boljom igrom nagovestio preokret koji je počeo u šestom gemu 4. seta, kada je napao servis rivala, ali nije stigao do brejk lopte.

U svim aspektima se popravio sedmostruki šampion pa je u osmom gemu napravio brejk za 5:3. Pomogao mu je i Tim sa nekoliko grešaka. Bez greške je potom odigrao Đoković, pa je osvojio četvrti set sa 6:3.

Držao je visok nivo igre Đoković i u 5. setu, od prvih trenutaka je bilo jasno da će stići ro rekordne 8. titule. U trećem gemu je iskoristio prvu brejk loptu za 2:1 i do kraja održao brejk prednosti i odbranio tron u Melburnu.

V SET Đoković - Tim 6:4

 

6:4 Kraj meča! Đoković je ponovo kralj Melburna!

5:4 Sjajan servis gem za Tima!

5:3 Ovaj gem je otvoren sjajnim poenom, drugim najdužim od početka meča, ali je upisan Austrijancu. U nastavku je Đoković diktirao tempo i stigao na gem do trijumfa!

4:3 Kakvu želju je pokazao Novak Đoković u ovom gemu. Konstantno je napadao i stigao do brejk lopte. Međutim Tim se iz neugodnih situacija izvukao servisima...

4:2 Sjajno se kreće drugi reket sveta u ovim trenucima, sa nulom osvaja gem i potvrđuje brejk!

3:2 Bio je Novak blizu da stigne do nove brejk šanse, uzdrman je Tim, ali nekako stiže do novog gema!

3:1 Imao je Dominik Tim dve brejk lopte, ali ponovo greška iz forhenda, a potom i riskantan potez koji ga koštao... Đoković uz dosta muke do potvrde brejka!

2:1 Brejk za Đokovića! Srbin mentalnom snagom nadomak 8. titule, ali ima još da se igra...

1:1 Elegantan i siguran servis gem za Đokovića!

0:1 Dobar servis Tima je odradio posao u prvom gemu odlučujućeg seta!

IV SET Đoković - Tim 6:3

6:3 Idemo u 5. set! Srbin dominantno potvrđuje brejk!

5:3 Brejk za Đokovića! Srbin ima šansu da odvede meč u 5. set!  Tim je spasao prvu brejk loptu posle dobrog prvog servisa, kod naredne ga je promašio, a onda je forhend poslao u aut

4:3 Sjajan gem za Novaka, vratio se i servis, čekamo preokret.

3:3 I dalje nema brejk prilika u 4. setu! Tim pre svega sigurnim servisom stiže do izjednačenja...

3:2 Ovo je trebalo Đokoviću perfektan gem sa nulom i najlepši poen na meču pripada našem teniseru! Da li je vreme za brejk?

 

 

2:2 Rutinski gem za Dominika Tima! Đokoviću je prepustio samo jedan poen...

2:1 Srbin izbacuje neke neverovatne udarce napolje, nikako da prevaziđe krizu. Imao je Tim brejk loptu, ali uspeva Đoković da osvoji gem na svoj servis!

1:1 Živnuo je Đoković, bolje se kreće po terenu, ali Tim sjajnim servisom stiže do novog gema!

1:0 Sjajan gem Đokovića koji obećava!

III SET Đoković - Tim 2:6

 

2:6 Propisno je namučio Đoković Tima u ovom gemu, tek 4. set loptu koristi Austrijanac! Može li Đoković do preokreta?

2:5 Konačno lak gem za Novaka!

1:5 Furiozan gem za Tima, sa nulom!

1:4 Konačno Novak prekida seriju Dominika Tima uz ubedljiv gem!

0:4 Nastavlja Đoković sa anemičnom igrom, nema odgovor na igru Austrijanca, ali čini se da je Novak u ovim trenucima sam sebi najveći problem!

0:3 Novi brejk za Tima! Uvukla se nesigurnost u Đokovićev servis! 

0:2 Ne igra ni Tim na najvišem nivou, imao je Đoković brejk lopte za ekspresno izjednačenje, ali se izvukao Austrijanac!

0:1 Brejk za Tima! Nervozno igra Novak u ovim trenucima. Servis ga ne služi, poklanja Srbin ovaj gem Austrijancu!

 

 

II SET Đoković - Tim 4:6

 

4:6 Nije dozvolio Tim novi brejk! Apsolutno sve je pogodio u ovom setu i stigao do izjednačenja u setovima!

4:5 Brejk za Tima! Neverovatno... Trenutak dekoncentracije i sve se ponovo okrenulo. Svasta se desilo u ovom gemu, odservirao je duplu servis grešku, sudija mu je oduzeo prvi servis i nije uspeo da se izbori sa pritiskom...

4:4 Vraća brejk Novak! Napadao je Tim, ali je Đoković bio sjajan iz defanzive, skupio je snagu i vratio brejk, konačno gledamo meč dostojan finala!

 

 

3:4 Ubedljiv gem za Novaka, samo jedan poen je prepustio Timu, međutim naš as pravi neke neshvatljive greške...

2:4 Uspeo je Đoković da stigne do izjednačenja posle dve duge razmene, a onda Austrijanac pravi duplu servis grešku i daje Đokoviću priliku za brejk, međutim perfektnom dijagonalom se izvukao! A onda posle sjajnog servisa i Novakove greške potvrdio vođstvo!

2:3 Ubedljiv gem za Novaka, iako je ovo daleko od njegove najbolje igre!

1:3 I dalje dosta greše i jedan i drugi. Dominantno je započeo Tim ovaj gem, Novak se vratio, ali Austrijanac potvrđuje brejk!

1:2 Brejk! Đokovića nije služio servis u ovom gemu, viđene su i dve duple servis greške, što nije svojstveno našem asu. Treću brejk loptu koristi Tim!

1:1 Impresivan gem za Tima, prvo je osvojio dva neverovatna poena iz totalne defanzive, a onda sve rešio servisom!

1:0 Sjajan start drugog seta, sa nulom Đoković dobija gem u kome je viđen i poen meča, Đokovićeva perfekcija!

 

 

I SET Đoković - Tim 6:4

 

6:4 Brejk i set za Đokovića! Greši Dominik Tim u dva uvodna poena ovog gema, uspeo je da osvoji naredna dva, ali je ponovo pogrešio Austrijanac i dao Đokoviću priliku za meč loptu koju Novak posle maratonskog poena, nažalost nije iskoristio. Međutim, dekoncentrisan je Austrijanac, posle duple servis greške prepušta set Novaku.

5:4 Nema više lakih poena na servis, Đoković svaki poen mora mukom da zaradi. Činjenica je da nijedan teniser ne igra na najvišem nivou! Ipak, uspeva Novak da prekine mini seriju Dominika Tima!

4:4 Imao je Đoković brejk loptu u ovom gemu, ali Tim vezao tri dobra gema i stigao do izjednačenja!

 

 

4:3 Brejk! Napao je Tim svom snagom i uspeo da oduzme servis Novaku! Đoković je napravio dve kardinalne greške koje su ga skupo koštale...

4:2 Činilo se da će ovo biti lak gem za Tima, međutim Austrijanac je prokockao 40:0, zahvaljujući njegovom greškama Novak je stigao do izjednačenja. Međutim, nekako uspeva da sabere i smanji prednost.

4:1 Novak se pita za sve na terenu, još jedan siguran gem za našeg asa!

3:1 Muči se Tim na startu ovog meča! I ovaj gem se igrao na razliku, Austrijanac ima problem sa realizacijom servisa. Mogao je Đoković i do novog brejka, ali se peti teniser sveta nekako izvukao...

3:0 Đoković s pola muke potvrđuje brejk! Bolje se kreće, bolje kombinuje, Tim za sada ne dolazi do svoje igre...

 

 

2:0 BREJK! Đoković je od 15:40 stigao do 40:40, međutim Tim je sjajno servirao u nezgodnim trenucima, ali Novak se vraćao. Prvu brejk loptu koristi Srbin, posle greške Austijanca!

1:0 Đoković je otvorio finale svojim servisom i bio je siguran, prepustio je samo jedan poen Austrijancu!

Srpski teniser je aktuelni šampion, a u prethodnih sedam finalnih mečeva nikada nije izgubio.

Pobedom nad Austrijancem će preteći Rafaela Nadala i vratiti se na prvo mesto ATP rang liste.

Srbin i Austrijanac su do sada odigrali deset mečeva i Novak vodi sa 6-4, ali je Dominik bio bolji u četiri od prethodnih pet.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deda

02.02.2020 18:00

Bravo Nole No1 !