I Ameri se klanjaju Novaku: Uvek je želeo da bude voljen, želja mu se ispunila

Autor: Tanjug

Sport

03.02.2020

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki CNN je u tekstu o pobedi najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića na Australijen openu ocenio da je Ðoković, iako uznemiren i bolestan, uspeo da osvoji turnir osmi put i tako kolege iz "velike trojke" dobije na jedan način.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći deo karijere, Ðoković je postao prvi čovek u Open eri koji je osvajao grend slemove u tri različite dekade tako što je pobedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta - piše CNN.

Kako se navodi, Ðoković dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Federeru i Nadalu.

- U ovoj fazi karijere, grend slemove najviše cenim. Oni su moj prioritet. Pre nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove događaje, kako bih bio najbolji - rekao je Ðoković.

Novaka nije omela ni rasprava sa sudijom

CNN dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po sukobu Ðokovića sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis. Ðoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je seo rekao mu da je sada postao poznat. Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je sprečio eskalaciju situacije.

Američki medij navodi i da Ðoković nije izgubio utakmicu od početka godine i podseća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Ðoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.


- Uvek je i želeo da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome beže, a želja mu se ispunila - piše CNN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading