"Ranije je bilo teško raditi sa Novakom, bio je nepredvidljiv i pomalo isfrustriran"

Autor: Republika

Sport

05.02.2020

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijan Vajda biće zapamćen kao neko ko je pozitivno uticao na karijeru Novaka Đokovića i koji zna kako da iz njega izvuče maksimum.

RepublikaFoto: Starsport
Vajda i Nole

Vajda je Novakov trener još od 2006. godine pa sve do 2017, kada je Đoković neočekivano rešio da uradi nešto drugačije. Doveo je Amerikanca Agasija i pomoćnika Štjepaneka. Ispostavilo se da mu to nije bila dobra odluka jer je imao oscilacije u igri i beležio lošije rezultate nego prethodnih godina pa je godinu dana kasnije Novak ponovo pozvao Vajdu. Rezultat je bio očekivan, Đoković je osvojio pet grend slem titula, dvaput Vimbldon i Melburn i jednom US open.

- Zrelost u igri, koja mu je nedostajala prethodnih godina, u poslednje vreme mu je pomogla da se domogne ne samo Australijan opena. U prošlosti je bilo mnogo teže raditi sa Novakom, jer je bio nepredvidljiv i pomalo emotivan. Đokoviću je nedostajalo strpljenja kada je bio mlađi. Previše je žurio i bio frustriran zbog nekih stvari - objasnio je Vajda.


Ipak, Vajda smatra da se Novak uozbiljio.

- Đoković je postao zreliji, što mu je pomoglo da poboljša svoju igru. Mislim da je sada stabilniji, zna šta želi, što se može videti u njegovoj igri, jer je postao veoma samouveren - podvukao je Vajda.

Đokoviću su krajem prošle godine mnogo značile i pobede u Dejvis kupu, jer je ojačao samopouzdanje.

- Novak je imao odlične pripreme u Dubaiju i Abu Dabiju sa Goranom Ivaniševićem. Potom je odigrao na ATP kupu, gde me je oduševio svojim partijama. To što je na početku godine bio spreman, bio je dobar znak. Svidelo mi se finale Srbije protiv Španije, gde je Novak pružio sjajnu partiju protiv Rafela Nadala - naglasio je Vajda.

Slovak je priznao i da ga njegov učenik inspiriše:

- Đoković me svakodnevno iznenađuje koliko traži da se njegova igra poboljša. To motiviše i mene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading