Srbija povela protiv Luksemburga: Danilovićeva preslišala protivnicu za sat vremena!

Autor:

Sport

06.02.2020

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Olga Danilović pobedila je luksemburšku igračicu Lauru Koreju u Fed kup meču Grupe A u luksemburškom Nacionalnom teniskom centru.

Olga Danilović

Danilović je za svega sat vremena izašla na kraj sa Korejom u dva seta 6:1 i 6:2.

Posle borbe u drugom gemu prvog seta, Olga je uspela da iskoristi drugu brejk šansu, pa je rano povela sa 3:0. Koreja je tada uspela da se upiše na semafor, ali je Danilovićeva uzela još tri gema zaredom i osvojila set.

Luksemburžanka je nešto jači otpor pružala u drugom setu do 2:2. Od tog trenutka, Olga pravi dupli brejk i pritom gubi samo dva poena u dva servis gema rivalke, pre nego što je trijumfovala.

Ovaj meč se igra od petog do osmog februara, a u grupi sa Srbijom su Luksemburg i Švedska. U grupi B su Slovenija, Poljska i Turska.

Drugi deo žreba čine Austrija, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Grčka, Italija i Ukrajina. Po četiri tima iz svakog dela prolaze dalje, prvoplasirani igraju sa drugoplasiranima za plej-of i korak iznad u Fed kup takmičenju.

Podsećamo, za Srbiju u ovom takmičenju nastupaju Nina Stojanović, Aleksandra Krunić, Fatma Idrizović i Olga Danilović, a selektorka je Tatjana Ječmenica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading