Nadal otkrio kakav odnos ima sa Novakom i Rodžerom!

Autor:

Sport

07.02.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još malo je ostalo do spektakularnog egzibicionog duela između Rafaela Nadala i Rodžera Federera u Južnoj Africi.

Rafael Nadal

Na stadionu u Kejptaunu očekuje se da bude oboren rekord po broju publike na jednom teniskom meču, sa više od 50.000 gledalaca.

Meč je odavno najavljivan i tek sada se stekla prilika za njegovo odigravanje, a Španca su uoči dolaska u Južnu Afriku pitali i kakvi su sada odnosi "u trouglu" Đoković - Federer - Nadal.

- Kod nas je kao i kod drugih stvari u životu, jedan ima afiniteta više ka onom drugom nego prema ostalima. Nije to slučaj samo sa mnom, tako je sa svima. Imao sam sreće u ovoj profesiji da kad god uđem u slvačionicu, tamo su moje kolege. Bilo je nekih sitnica sa nekim igračima. Ipak, nikada nije bilo tako da ne želim da vidim ovog ili onog igrača.

- Dakle, kad uđem u svlačionicu, vidim kolege sa kojima delim mnogo toga, iz nedelje u nedlju i srećan sam što mogu sa njima da se pozdravim i razmenim mišljenja, ali i da delimo neke zajedničke trenutke - kaže Nadal.

Teniser sa Majorke kaže da se tokom godina dosta toga promenilo.

- Kada ste mladi, tačno je da rivalitet dovodite do najviše tačke. Kako ste stariji, i dalje imate taj san o pobedama, ali odnos nas trojice je tokom svih tih godina bio veoma dobar. Kako sa Novakom i Rodžerom, tako je bilo i sa Endijem Marijem. Dakle sa svima nama koji smo imali taj jak rivalitet. Sada je sve nekako opuštenije i čini mi se da to i pokazujemo - dodao je Nadal.

On je dao i primere kako bi potkrepio da je sve to što govori tačno.

- Novak je krajem prošle godine bio sa mnom u Kazahstanu, igrao je na egzibiciji u mojoj organizaciji. Ja sam ranije bio u Milanu učestvujući u njegovim projektima. Sada sledi ta egzicbicija sa Rodžerom u Južnoj Africi i oduševljen sam. Federer je bio na otvaranju moje akademije u Manakoru. Shvatamo da je dobro da pomažemo jedni drugima i čuvamo taj konstriktivan odnos, ujedno pomažemo sportu i širimo vrednosti koje mogu biti primer mladim naraštajima - zaključio je drugi teniser sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading