On je zapisao svoje mesto u istoriji: Samo jedan teniser je savladao članove velike trojke na istom turniru!

Autor:

Sport

09.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković do kraja njihovih karijera će se boriti za titulu najboljeg u istoriji tenisa. Nju će poneti verovatno onaj koji osvoji najviše Gren slem trofeja. Đokoviću je preokret u finalu Australijan opena doneo 17, Nadal ih ima 19, a teniski svet brine hoće li njihov miljenik Federer uspeti očuvati svojih 20.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka... Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

U međuvremenu, dok svet čeka odluku o tome i navija za svoje junake, ovih dana neki su se setili Davida Nalbandijana. Razlog je vrlo jednostavan.

Argentinac je, naime, jedini teniser koji je na istom turniru pobedio ovu trojicu tenisera. Bilo je to u Madridu 2007. Prvi je pao Nadal u četvrtfinalu, potom i Đoković, a na kraju u finalu Federer.

S obzirom na talenat koji je posedovao pravo je čudo da nikada nije uspeo da osvoji Gren slem.

Bio je u polufinalima Australijan opena, Rolan Garosa i US Opena, dok je najbliži cilju bio 2002. kada je zaigrao u finalu Vimbldona. Ali, tada je bolji od njega u tri seta (6–1, 6–3, 6–2) bio Lejton Hjuit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lejton Hjuit

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading