Evo šta Novak kaže o selidbi u Dubai!

Autor:

Sport

04.03.2020

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je nedavno dobio veliku čast od UAE.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je ove godine dobio "zlatnu vizu" za Ujedinjene Arapske Emirate zbog uspeha na turniru u Dubaiju.

"Zlatnom vizom" srpski teniser će u narednih 10 godina moći slobodno da ulazi i izlazi iz te zemlje, kao neka vrsta počasnog građanina.

- Neću koristiti Dubai kao prebivalište, ali ako jednog dana odlučim da to uradim mislim da će mi ovo olakšati da dobijem državljanstvo, ako sam dobro shvatio. Nisam siguran koji su tačno benefiti i privilegije ove časti, ali zahvalan sam na tom jer sam godinama već prijatelj sa njegovim visočanstvom Fazom ("Fazza", šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum), ako mogu tako da ga nazovem. Zahvalan sam mu što mogu da treniram u njegovim prostorijama svake godine kada dođem u Dubai - rekao je Đoković.

Pored Novaka, od slavnih sportista "zlatnu vizu" UAE imaju i Rodžer Federer i Kristijano Ronaldo.

- Mislim da je 'zlatna viza' pozitivna konsekvenca odnosa koji mi imamo, kao što je slučaj i sa drugim velikim sportistima kao što su Ronaldo i Federer. Čast mi je da budem u toj grupi. Dubai je jedna velika tačka moje karijere - dodaje srpski teniser.

Prvi "reket" planete navodi da povezanost sa Dubaijem nije vezana samo za turnir, koji je 2020. godine osvojio po peti put.

- Nije to samo vezano za turnir, već zato što ovde dolazim kao turista i ovo mi je praktično baza pred početak svake sezone. Uživam ovde, jedva čekam da dođem ponovo. Ako piptate moju decu oni su verovatno još uzbuđeniji od mene oko dolaska u Dubai - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading